”Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.” Citat ur årets White guide.

UnknownGlada grisar och lyckliga kossor
Allt fler vill äta mat som är producerad med största möjliga omtanke om djur och natur. På Ängavallen kan medvetna matälskare bara sjunka ner i stolarna i det gamla stallet och njuta. Allt är ekologiskt. Allt är vackert, vällagat och med fina kontraster mellan mjukt och knaprigt, sött och salt. Det hembakta brödet är svårt att låta bli. Laxen i persiljebuljong är len och doftar fläder, de olika varianterna på gris, långbakad sida och nystekt filé serveras med säsongens allra mjällaste primörer. Att en i sällskapet är vegan möter inga som helst hinder och även hen får sig en stor smakupplevelse. Spara en skvätt av vinet till de sex härliga ostarna från gården, gjorda på mjölk från egna kossor där kalvarna aldrig tas från sina mödrar. I butiken serveras god lunchkorv från glada grisar. Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.

Vill du veta mer om oss, djuren och naturen, gå in här.
Vill du själv få samma uppleva som White Guide, välkommen till vår restaurang.

Share