Om Ängavallen

en bild på familjen nordström
Familjen Nordström önskar er välkomna till Ängavallen!

100 procent ekologiskt – 100 procent gott

1971 köpte Rolf Axel gården Ängavallen. Här fick han möjlighet att förverkliga sin dröm att leva tillsammans med djur och föda upp dem på deras egna villkor. Han började föda upp grisar på enbart vegetarisk kost från gården och lät dem gå ute och böka i en naturlig miljö.

Sedan har det rullat på, med kor och får, eget slakteri, där djuren slaktas helt utan stress och med Sveriges första gårdsbutik där gårdens hemlagade delikatesser från det egna charkuteriet bjuds till försäljning. På gården finns också egen kvarn, mejeri, ysteri, bageri, restaurang, café, picknickpark, örtagård och ett trivsamt gårdshotell.

Vår filosofi

På Ängavallen lever vi efter devisen ”från jord till bord”. Det innebär att allt gris-, lamm- och nötkött och alla charkvaror kommer från gårdens egna djur. Djuren är så friska att de slipper antibiotika och andra mediciner och säljs därför under våra registrerade varumärken HälsoDjur®, HälsoGris®, HälsoKalv, HälsoLamm och HälsoOx.

Filmen ger en överblick över vår filosofi och hur vi arbetar på gården.

Våra Hälsodjur

Vi har ursprungliga, naturliga djur (Rödkullekor, Fjällkor, Skogsfår, Hälsingefår, Linderödsgrisar) som gått fria under bar himmel. Som har levt ett gott liv och fötts upp på gårdens vegetabiliska foder, som är obesprutat och naturgödslat – 100 procent ekologiskt. Naturlig parning ingen konstgjord befruktning. Djuren har sluppit medicineras och de slaktas på gården, helt stressfritt under värdiga former. Du kan därför alltid vara säker på att maten på Ängavallen är lagad av bästa tänkbara, helt naturliga råvaror, d.v.s 100 procent ekologiska.