Fira påsk hos oss

PÅ ÄNGAVALLEN FÅR DU EN HELT EGEN MATSAL BARA FÖR DIG OCH DINA VÄNNER.

Eller ta med nära och kära hit. Ni sitter för er själva i något av våra sex matsalar i restaurangen. Perfekt för släktkalaset, den lilla festen eller jubileet när du vill bli kungligt uppassad. Hos oss kan du tryggt, gott och glatt njuta av allt det Ängavallen har att erbjuda.

FRÅN ÄNGAVALLEN KÖR VI HEM ALLA VÅRA EKOLOGISKA LÄCKERHETER TILL DIG.

Nu kör vi helt utan kostnad* hem köksmästarens alla tre-, fyra- eller femrätters middagar.
*Handla för minst 600 kr (400 kr med förmånskort). Hemkörning med våra elbilar torsdag, fredag och lördag, inom 5 mil. 

Påskmenyn

Skärtorsdag 9/4

Långfredag 10/4

Påskafton 11/4

Påskdagen 12/4

Ankomst kl 12 – 20

OBS: 12/4 påskdagen ankomst kl 17-18.

Påskbrunch med safari

Påskdagen den 12 april

Annandag påsk  13 april

Ankomst kl 11 – 14. Läs om påskbrunchen här.

Ängavallens 100 procent ekologiska påskmeny,
med KRAV/MSC-märkt sill och räkor.

En introduktion
Påskens Förrättsbuffé

 Brantevikssill, currysill, stekt inlagd sill, senapssill, krämig örtsill
Varmrökt lax, gravlax med rævesauce (en dansk variant på hovmästarsås) och skagenröra, rökt tofu röra

Kokt ägg med majonnäs, potatis, kålsallad , syltade gröna tomater,  surdegs samt rågbröd från gårdsbageriet och  smör från gårdsmejeriet

Ett huvudnummer
Påskens Varmrätt

Rosa stek och frikassé på bog och lägg på Ängavallens HälsoLamm,
lättsyltade grönsaker från Ängavallens Köksträdgård, Pomme Anna, svartkål   och rödvinssås.

Helstekt kyckling från Härseby Gård

med syltade grönsaker från Ängavallens Köksträdgård, pommes Anna, pure på svartkål  och gräddsås på kycklingfond.

-”-Ett härligt mellanspel
Påskens ostar

Fyra läckra ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
pain de epice (franskt kryddbrödsrecept) och marmelad med från Ängavallens Köksträdgård

En utsökt final
Påskdessert

Citron Bavarois

chokladsorbet, vinbär och crumble

 

Ängavallens 100 procent ekologiska Vegetariska påskmeny, 

En introduktion
Påskens vegetariska Förrättsbuffé

Grön vegetarisk tomatsill, Portobellosvamp sill och Skagenröra på rökt tofu.
Kokt ägg med majonnäs, potatis, kålsallad , syltade gröna tomater,  surdegsbröd,
Surt& Grovt rågbröd och knäckebröd från Ängavallens Gårdsbageri och smör från Gårdsmejeriet

Ett huvudnummer
Påskens vegetariska varmrätt
Ängavallens Tempe på svarta bönor med syltade grönsaker från Ängavallens Köksträdgård
,
pommes Anna, pure på svartkål  sås på kärnmjölk från Ängavallens Gårdsmejeri

-”-

Ett härligt mellanspel
Påskens ostar
Fyra läckra ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
pain de epice (franskt kryddbrödsrecept) och morotsmarmelad med havtorn från Ängavallens Köksträdgård

-”-

En utsökt final
Påskdessert

Citron Bavarois

chokladsorbet, vinbär och crumble

Barnmeny


Köttbullspyramid
på HälsoKalv/HälsoGris, potatis, lingon och gräddsås


Vaniljglass
med chokladsås

Priser

Bara förrättsbuffé 245 kr

Barnmeny, två rätter 125 kr

Tre rätter med Härseby kyckling eller Ängavallens Tempe 395 kr
Barn (1/2 portion) 195 kr

Fyra rätter med Härseby kyckling eller Ängavallens Tempe 475 kr
Barn (1/2 portion) 240 kr

Tre rätter med Ängavallens HälsoLamm 525 kr
Barn (1/2 portion) 270 kr

Fyra rätter med Ängavallens HälsoLamm 595 kr
Barn (1/2 portion) 295 kr

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott”
Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE Ekol 3 – 31686

 

 Boka på