Sommarens Kvällsmenyer

 

 

Välkommen till Ängavallens olika ekologiska  menyer* (traditionell och vegetarisk),
som alltid är allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.

 Serveras måndag – lördagar med ankomst kl. 17-20
OBS! Söndagskvällar serverar vi vår kalla fyrarätters meny, med ankomst kl 16-19

Extra Sommaröppet alla dagar:  Fr.o.m torsdagen den 28 juni – t.o.m söndagen den 19 augusti

Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

*”köksmästaren komponerar menyerna av olika ekologiska råvaror från vår gård.  
De förändras regelbundet, beroende på vad som finns att tillgå under årstiden.”

Allt inte bara tillagat på gården utan också odlat och uppfött här.
100 procent ekologiskt, förstås, och minst lika gott med miljömärkt fisk och skaldjur.

 

Att börja med.

Variation betor

Umiboshi marinerade betor, gula – polka och röda samt hallon och färskost med spansk körvel från  Ängavallens ekologiska köksträdgård och ekologiska gårdsmejeri.

La Garrigue du Midi, Boutinot

Sauvignon Blanc

Rhône, – Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 En god fortsättning.

Majrova

med luftorkad  HälsoGris skinka rabarber persilja från Ängavallens ekologiska Köksträdgård i smör från Ängavallens gårdsmejeri.
Côte de Beaune, Les Pierres Blanches

Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,

175 kr/ glas. 725 kr/

 

Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska HälsoGris

Komptt på nypotatis, med  primörer av morötter från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

  En härlig final. 

Yoghurt bavaroise från Ängavallens GårdsYsteri,

rabarber, kavring, dragon och fläderblomssorbet

Domaine de l’Ancienne Cure

Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

  

En smakrik final.

Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri

på rostat pain de epice, marmelad på kvitten 

Domaine Pouderoux

Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury

Grenache, Ekologiskt

88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 

Fem rätter – 690 kr

Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr

Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr

Vinmeny till tre rätter 345 kr

 

 

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 

 

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKAMENY 

Att börja med

 

Grön sparris

 rädisor machessallad, vasslesås med senapsfrö från Gårdens fält

La Garrigue du Midi, Boutinot

Sauvignon Blanc

Rhône, – Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 En god fortsättning.

Majrova

med luftorkad  HälsoGris skinka rabarber persilja från Ängavallens ekologiska Köksträdgård i smör från Ängavallens gårdsmejeri.

Côte de Beaune, Les Pierres Blanches

Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,

175 kr/ glas. 725 kr/

 

Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska Stek/Grillost

Ölands vetekärnor i spenat, med med  primörer av purpurkål och svartkål från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.

Org de Rac Merlot

Swartland, Sydafrika, ekologiskt

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 En härlig final. 

 

Yoghurt bavaroise från Ängavallens GårdsYsteri,

rabarber, kavring, dragon och svartvinbärssorbet

Domaine de l’Ancienne Cure

Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

  

En smakrik final.

Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri

på rostat pain de epice, marmelad på pumpa och gul tomat.

A part, potkäse med färskost på valnötskex 

Domaine Pouderoux

Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury

Grenache, Ekologiskt

88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 

Fem rätter – 690 kr

Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr

Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr

Vinmeny till tre rätter 345 kr

 

 

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 


 

 

 

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott.”

 

 

RESTAURANGEN

LUNCH
Serverar vi alla dagar  en lätt Sommarlunch eller fika inne i Caféet eller ute på Caféverandan eller i Parken.

KVÄLL
EXTRA SOMMARÖPPET:  Fr.o.m torsdagen den 28 juni - t.o.m söndagen den 19 augusti:
Alla kvällar serverar vi vår "Kulinariska sommarmeny"*, med ankomst kl 17 - 20
*alla söndagskvällar serverar vi vår "Kalte Platte",
med undantag för söndag 8 juli, 22 juli* och 29 juli*,  då vi serverar vår ordinarie varma sommarmeny
*Konsert meny

 

SÖNDAGSBRUNCH
Söndagsbrunchen med guidad safari serveras alla andra söndagar*, ankomst kl. 12 – 14 .Hög tid att beställa! 040-423250 eller angavallen@angavallen.se

 

Restaurangen är öppen alla dagar året runt, för våra hotell-, fest- och konferensgäster
Vad kan restaurangen erbjuda?