Vårvinterns menyer

7194843740_ae2dbe4ea8_z

 

 

 

Välkommen till Ängavallens olika ekologiska  menyer 2018
som alltid är allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.

 Serveras alla fredagar- och lördagar med ankomst kl. 17-20

Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

 

Allt inte bara tillagat på gården utan också odlat och uppfött här.
100 procent ekologiskt, förstås, och minst lika gott med miljömärkt fisk och skaldjur.

Pilgrimsmussla

Lättrimmad med luftig kräm på persilja, halmbakad rödbeta, crudité på rödbeta och brynt smör med syltade senapsfrön

La Garrigue du Midi, Boutinot

Sauvignon Blanc

Rhône, – Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

Vintergrönsaker

Fermenterade, syltade och färska grönsaker från Köksträdgården med kräm på äggula och spröda blad

Dreissigacker

Riesling Alte Reben, Tyskland,

175 kr/ glas. 725 kr/flaska

 

Rygg av ungHälsoGris

Palsternackspuré, glacerad haverot, grönkål och rödvinssås.

Org de Rac Merlot

Swartland, Sydafrika, ekologiskt

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri

på rostat pain de epice, marmelad på pumpa och gul tomat.

A part, potkäse med färskost på valnötskex

Domaine Pouderoux

Frankrike, Languedoc-Roussillon, Maury

Grenache, Ekologiskt

88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 

Sorbet på Gran

vit chokladmousse smaksatt med rödbeta, torkad Marshmallow med lakrits och karameliserade rödbetor

Domaine de l’Ancienne Cure

Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 

Fem rätter – 690 kr

Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr

Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr

Vinmeny till tre rätter 345 kr

 

 

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 

 

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKAMENY 

Mjölksyrajäst kålrabbi

 med luftig kräm på persilja, halmbakad rödbeta, crudité på rödbeta och brynt smör med syltade senapsfrön

La Garrigue du Midi, Boutinot

Sauvignon Blanc

Rhône, – Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

Vintergrönsaker

Fermenterade, syltade och färska grönsaker från Köksträdgården med kräm på äggula och spröda blad

Dreissigacker

Riesling Alte Reben, Tyskland,

175 kr/ glas. 725 kr/flaska

 

Ängavallens Grillost

Palsternackspuré, glacerad haverot, grönkål och rödvinssås.

Org de Rac Merlot

Swartland, Sydafrika, ekologiskt

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri

på rostat pain de epice, marmelad på pumpa och gul tomat.

A part, potkäse med färskost på valnötskex

Domaine Pouderoux

Frankrike, Languedoc-Roussillon, Maury

Grenache, Ekologiskt

88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 

Sorbet på Gran

vit chokladmousse smaksatt med rödbeta, torkad Marshmallow med lakrits och karameliserade rödbetor

Domaine de l’Ancienne Cure

Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 

Fem rätter – 690 kr

Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr

Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr

Vinmeny till tre rätter 345 kr

 

 

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 



 

 

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott.”

 

 

 

Share