Vårens Kvällsmenyer

 

 

Välkommen till Ängavallens olika ekologiska  menyer* (traditionell och vegetarisk),
som alltid är allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.

 Serveras alla torsdagar (torsdag fr.o.m. torsdag 19/4), fredagar och lördagar med ankomst kl. 17-20

Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

*”köksmästaren komponerar menyerna av olika ekologiska råvaror från vår gård.  
De förändras regelbundet, beroende på vad som finns att tillgå under årstiden.”

Allt inte bara tillagat på gården utan också odlat och uppfött här.
100 procent ekologiskt, förstås, och minst lika gott med miljömärkt fisk och skaldjur.

 

Att börja med.

MSC miljömärkt pilgrimsmussla

Luftig kräm på persilja med rödbeta bakad i halm, crudité på rödbeta och brynt smör med senapsfrö från Gårdens fält

La Garrigue du Midi, Boutinot

Sauvignon Blanc

Rhône, – Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 En god fortsättning.

Stekt jordärtskocka  

Med en luftig creme på jordärtskocka och syltad kålrabbi från Ängavallens ekologiska Köksträdgård
Côte de Beaune, Les Pierres Blanches

Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,

175 kr/ glas. 725 kr/

 

Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska HälsoGris

Ölands vetekärnor i spenat, med ramslök, brännässlor och grillad vitlök från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

  En härlig final. 

Kärnmjölkssorbet från Ängavallens GårdsYsteri,

grillat päron salt karamel och kanderade hasselnötter

Domaine de l’Ancienne Cure

Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

  

En smakrik final.

Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri

på rostat pain de epice, marmelad på pumpa och gul tomat.

A part, potkäse med färskost på valnötskex 

Domaine Pouderoux

Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury

Grenache, Ekologiskt

88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 

Fem rätter – 690 kr

Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr

Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr

Vinmeny till tre rätter 345 kr

 

 

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 

 

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKAMENY 

Att börja med

Mjölksyrajäst kålrabbi

Luftig kräm på persilja med rödbeta bakad i halm, crudité på rödbeta och brynt smör med senapsfrö från Gårdens fält

La Garrigue du Midi, Boutinot

Sauvignon Blanc

Rhône, – Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 En god fortsättning.

Stekt jordärtskocka  

Med en luftig creme på jordärtskocka och syltad kålrabbi från Ängavallens ekologiska Köksträdgård
Côte de Beaune, Les Pierres Blanches

Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,

175 kr/ glas. 725 kr/

 

Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska Stek/Grillost

Ölands vetekärnor i spenat, med ramslök, brännässlor och grillad vitlök från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.

Org de Rac Merlot

Swartland, Sydafrika, ekologiskt

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 En härlig final. 

Kärnmjölkssorbet från Ängavallens GårdsYsteri,

grillat päron salt karamel och kanderade hasselnötter

Domaine de l’Ancienne Cure

Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

  

En smakrik final.

Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri

på rostat pain de epice, marmelad på pumpa och gul tomat.

A part, potkäse med färskost på valnötskex 

Domaine Pouderoux

Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury

Grenache, Ekologiskt

88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 

Fem rätter – 690 kr

Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr

Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr

Vinmeny till tre rätter 345 kr

 

 

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 



 

 

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott.”

 

 

 

Share