Vinterns Kvällsmenyer Premiär lördag 12/1

 

 

Välkommen till Ängavallens olika ekologiska  menyer* (traditionell och vegetarisk),
som alltid är allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.

 Vår VINTERMENY har premiär lördagen den 12 januari, med ankomst  kl 17 – 20

Därefter alla fredagar och lördagar med ankomst kl. 17-20
Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

*”köksmästaren komponerar menyerna av olika ekologiska råvaror från vår gård.  
De förändras regelbundet, beroende på vad som finns att tillgå under årstiden.”

Allt inte bara tillagat på gården utan också odlat och uppfött här.
100 procent ekologiskt, förstås, och minst lika gott med miljömärkt fisk och skaldjur.

Nedanstående meny var vår 100% ekologiska HÖSTMENY, därefter har vi under november serverat 100% ekologisk GÅSAMENY och just nu fortsätter alla dagar vårt unika 100% ekologiska JULBORD t.o.m. lillejulafton den 23 december,
ankomst kl 12-16

Vår VINTERMENY har premiär lördagen den 12 januari, med ankomst  kl 17 – 20

 

Att börja med.

Syltad zucchini
med färskostkräm och rå zucchini marinerad i jordnötsolja

La Garrigue du Midi, Boutinot
Sauvignon Blanc
Rhône, – Frankrike
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

En god forsättning

Grillad purjolök
med vita vinbär, jalapenos och krutonger från Ängavallens ekologiska köksträdgård

Cote de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougerai Bourgogne Chardonnay, Frankrike
175 kr/ glas, 725 kr/ flaska

 

Ett huvudnummer.

Ängavallens ekologiska HälsoKalv
stompad potatis, primörer  från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

  En härlig final.

Äppelkompott
med färska päron pinjenötter och glass på brynt smör från Ängavallens gårdsmejeri

Domaine de l’Ancienne Cure
Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 

 En smakrik final

Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri
på rostat pain de epice, marmelad på äkta kvitten.

 Domaine Pouderoux
Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury
Grenache, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 

Fem rätter – 690 kr inkl
Vinmeny till fem  rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr inkl
Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr 
Vinmeny till tre rätter 345 kr

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKAMENY 

Att börja med

   Variation på Syltad zucchini
med färskostkräm och rå zucchini marinerad i jordnötsolja.

La Garrigue du Midi, Boutinot
Sauvignon Blanc
Rhône, – Frankrike
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

En god fortsättning

Grillad purjolök
med vita vinbär, jalapenos och krutonger från Ängavallens ekologiska köksträdgård

Côte de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,
175 kr/ glas. 725 kr/flaska

 

Ett huvudnummer.

Ängavallens ekologiska Stek/Grillost
Kompott på nypotatis med  primörer av morötter från Ängavallens ekologiska Köksträdgård

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

  En härlig final.

Äppelkompott
med färska päron pinjenötter och glass på brynt smör från Ängavallens gårdsmejeri

Domaine de l’Ancienne Cure
Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 

En smakrik final.

Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri
på rostat pain de epice, marmelad äkta kvitten.

 Domaine Pouderoux
Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury
Grenache, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska

Fem rätter – 690 kr
Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr
Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr
Vinmeny till tre rätter 345 kr

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott.”

 

 

RESTAURANGEN

LUNCH
Serverar vi alla dagar  en lättlunch eller fika inne i Caféet eller ute på Caféverandan eller i Parken.

KVÄLL

SÖNDAGSBRUNCH
Söndagsbrunchen med guidad safari serveras

VARJE SÖNDAG 13 JANUARI - 27 OKTOBER 2019, MED ANKOMST KL. 12-14  

Hög tid att beställa! 040-423250 eller angavallen@angavallen.se

Restaurangen är öppen alla dagar året runt, för våra hotell-, fest- och konferensgäster
Vad kan restaurangen erbjuda?