Sveriges enda 100 procent ekologiska gåsamiddag 4/11-18/11

event

Hos oss är gåsmiddagen, precis som allt annat, garanterat 100 procent ekologisk. Vi låter naturen sköta sig själv och det mår både du och den bra av. Dessutom blir allt så mycket godare på det viset.

De ekologiska gässen kommer från Sejerö, som är en rävfri ö , vilket gör att gässen, i lugn och ro, fritt kan gå omkring och beta på ängarna. Gässen och gårdsslakteriet är ekologiskt certifierade. Till och med vinerna i vår prisbelönta vinkällare är ekologiska, liksom kaffet/teet och alla andra drycker.

I vårt kök gör vi själva allt från svartsoppan och gåsen till brödet och äpplekakan. Detta bland annat tack vare att vi på gården har vårt eget restaurangkök, vårt eget mejeri, vårt eget ysteri, vår egen kvarn, vårt eget bageri och naturligtvis våra egna ekologiska odlingar och vår egen köksträdgård, med vårt eget grönsakskök och uppfödningar av ursprungliga sorter och arter. Vi låter inget störa naturens balans. Eller din.

Det är bara hos oss du kan få en genuint skånsk, 100 procent ekologisk gåsamiddag. Till och med vinerna i vår prisbelönta vinkällare är ekologiska, liksom kaffet. Trots att vi satt en ära i att utveckla det skånska köket så kan du lita på att gåsen smakar som den ska.

Gåsamiddagen serveras alla dagar från den 4 november t o m  den 18 november i sällskap på (12 gäster eller fler).

Fredag-lördag ankomst kl 17-20  samt  Fars dag 12 november ankomst kl. 12-16             ( Farsdag med Safari för alla som önskar!) öppet utan krav på antal gäster.

OBS! Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

EKOLOGISK GÅSAMIDDAG TILL ALLA

På Ängavallen serverar vi Sveriges enda 100 procent ekologiska gåsmeny.
.

 ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA GÅSAMENY

Att börja med
Klassisk ekologisk svartsoppa med krås

eller
Ekologisk soppa vichyssoise (purjolök & potatis från Ängavallens Köksträdgård, med svartkål och grönkåls chips

eller

Skaldjurssoppa på MSC – miljömärkt pilgrimsmussla och räka med fänkålsdill från Ängavallens Köksträdgård

Ett läckert huvudnummer

Ekologisk Gås från Laurids på Sejerö , serverad med klassiska tillbehör
eller
Ängavallens ekologiska
 HälsoKalv med rosenkål från Ängavallens Köksträdgård, karamelliserad potatis, äpple och rödvinssås

 En god fortsättning
Vittvinskokt  äkta kvitten från köksträdgården med havrecrumble

 En klassisk final

Ängavallens recept på ekologisk äppeldessert med vaniljsås

FÖR DE KRÄSNA KRABATERNA
For the children

 Kalles kalas-köttbullar gjorda på Ängavallens ekologiska HälsoKalv/HälsoGris,
med Paulas ekologiska potatis, Linas läckra ekologiska lingon och Gretas goda ekologiska gräddsås
Organic meatballs made of Ängavallen´s organic veal/pork, organic potatoes,
organic lingonberries and organic cream sauce. 
78 kr

 Gladans ekologiska glass och Frasses ekologiska frukt.
Organic vanilla ice cream with ofruit
58 kr

4-rättersmeny 795 kr

Barn under 12 år 298 kr

Vinmeny till klassisk gåsameny 590 kr

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKA MENY

Att börja med
Ekologisk soppa vichyssoise (purjolök& potatis från Ängavallens Köksträdgård, med svartkål och grönkåls chips

Ett läckert huvudnummer
 Ängavallens dinkel tabule chutney med  confi på selleri tomat & rosenkål från Ängavallens Köksträdgård,
äpple, rostad potatis och vitvinssås

 En god fortsättning
Vittvinskokt  äkta kvitten från köksträdgården med havrecrumble

 En klassisk final
Ängavallens recept på ekologisk äppeldessert med vaniljsås

4-rättersmeny 615 kr

 ”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt
och minst lika gott”

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE Ekol 3 – 31686