Ekologisk Påskmeny serveras 18/4, 19/4, 20/4 & 21/4

Silltallrik 

Påskmenyn serveras i restaurangen:
Skärtorsdag 18/4, långfredag 19/4, påskafton 20/4 med ankomst kl 12 – 20        21/4 påskdagen med ankomst 17-18.

 Påskbrunch med safari
Påskdagen den 21 april och annandag påsk  22 april, ankomst kl 11 – 14. Läs om påskbrunchen här.

 

Ängavallens 100 procent ekologiska påskmeny,
med KRAV/MSC-märkt sill och räkor.

En introduktion
Påskens Förrättsbuffé

 Brantevikssill, currysill, stekt inlagd sill, senapssill, krämig ramslökssill
Varmrökt lax, gravlax med rævesauce (en dansk variant på hovmästarsås) och skagenröra, rökt tofu röra

Kokt ägg med majonnäs, potatis, kålsallad , syltade gröna tomater,  surdegs samt rågbröd från gårdsbageriet och  smör från gårdsmejeriet

Ett huvudnummer
Påskens Varmrätt

Rosa stek och frikassé på bog och lägg på Ängavallens HälsoLamm,
lättsyltade grönsaker från Ängavallens Köksträdgård, pommes Anna, pure på svartkål   och rödvinssås.

Helstekt kyckling från Härseby Gård

med syltade grönsaker från Ängavallens Köksträdgård, pommes Anna, pure på svartkål  och gräddsås på kycklingfond.

-”-Ett härligt mellanspel
Påskens ostar

Fyra läckra ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
pain de epice (franskt kryddbrödsrecept) och morotsmarmelad med havtorn från Ängavallens Köksträdgård

En utsökt final
Påskdessert

Vanilj och rabarber från köksträdgården cheesecake på råvaror från vårt GårdsMejeri. Rabarbersorbet och pocherad rabarber samt kakao/mandel crumble 

 

 

Ängavallens 100 procent ekologiska Vegetariska påskmeny, 

En introduktion
Påskens vegetariska Förrättsbuffé

Grön vegetarisk tomatsill, Portobellosvamp sill och Skagenröra på rökt tofu.
Kokt ägg med majonnäs, potatis, kålsallad , syltade gröna tomater,  surdegsbröd,
Surt& Grovt rågbröd och knäckebröd från Ängavallens Gårdsbageri och smör från Gårdsmejeriet

Ett huvudnummer
Påskens vegetariska varmrätt
Ängavallens Tempe på svarta bönor med syltade grönsaker från Ängavallens Köksträdgård
,
pommes Anna, pure på svartkål  sås på kärnmjölk från Ängavallens Gårdsmejeri

-”-

Ett härligt mellanspel
Påskens ostar
Fyra läckra ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
pain de epice (franskt kryddbrödsrecept) och morotsmarmelad med havtorn från Ängavallens Köksträdgård

-”-

En utsökt final
Påskdessert

Vanilj och rabarber från köksträdgården cheesecake på råvaror från vårt GårdsMejeri, rabarber sorbet och pocherad rabarber samt kakao crumble 

Barnmeny
Köttbullspyramid
på HälsoKalv/HälsoGris, potatis, lingon och gräddsås
Vaniljglass
med varm chokladsås

Priser

Bara förrättsbuffé 245 kr

Barnmeny, två rätter 125 kr

Tre rätter med Härseby kyckling eller Ängavallens Tempe 395 kr
Barn (1/2 portion) 195 kr

Fyra rätter med Härseby kyckling eller Ängavallens Tempe 475 kr
Barn (1/2 portion) 240 kr

Tre rätter med Ängavallens HälsoLamm 525 kr
Barn (1/2 portion) 270 kr

Fyra rätter med Ängavallens HälsoLamm 595 kr
Barn (1/2 portion) 295 kr

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott”
Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE Ekol 3 – 31686