Påskmenyn serveras i restaurangen:
Skärtorsdag 18/4, långfredag 19/4, påskafton 20/4 med ankomst kl 12 – 20.
Påskbrunch med safari
Påskdagen den 21 april och annandag påsk 22 april, ankomst kl 11 – 14. Läs om påskbrunchen här.
Ängavallens 100 procent ekologiska påskmeny,
med KRAV/MSC-märkt sill, torsk och räkor.
Förrättsbuffé
Sill: Brantevikssill, currysill, stekt inlagd sill, senapssill, dill & citronsill
Fisk: Kallrökt torsk med ägg och kaprisvinägrett, gravlax med rævesauce (en dansk variant på hovmästarsås) och räksallad
Tillbehör: Kokt ägg med majonnäs, potatis, sallad
-”-
Varmrätt
Rosa stek och frikassé på bog och lägg på Ängavallens HälsoLamm,
lättsyltade grönsaker från Ängavallens Köksträdgård, stekt potatis, ärtkompott och ramslökssås.
Helstekt kyckling från Härseby Gård
med syltade grönsaker från Ängavallens Köksträdgård, stekt potatis, ärtkompott och gräddsås på kycklingfond.
Ängavallens stek-/grillost med syltade syltade grönsaker från Ängavallens Köksträdgård,
stekt potatis, ärtkompott och sås på kärnmjölk från Ängavallens Gårdsmejeri
-”-
Ost
Fyra slags ostar från Ängavallens Gårdsysteri,
pain de epice (franskt kryddbrödsrecept) och morotsmarmelad med havtorn från Ängavallens Köksträdgård
-”-
Dessert
Chokladmousse
på browniebotten med kompott och crumble på hallon
-”-
Barnmeny
Köttbullspyramid
på HälsoKalv/HälsoGris, potatis, lingon och gräddsås
Vaniljglass
med varm chokladsås
Priser
Bara förrättsbuffé 245 kr
Barnmeny, två rätter 125 kr
Tre rätter med Härseby kyckling eller Ängavallens stek-/grillost 365 kr
Barn (1/2 portion) 195 kr
Fyra rätter med Härseby kyckling eller Ängavallens stek-/grillost 435 kr
Barn (1/2 portion) 230 kr
Tre rätter med Ängavallens HälsoLamm 495 kr
Barn (1/2 portion) 245 kr
Fyra rätter med Ängavallens HälsoLamm 565 kr
Barn (1/2 portion) 280 kr
”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott”
Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE Ekol 3 – 31686