Välkommen till Sveriges bästa 100 procent ekologiska krog*

 

Den bästa maten görs av de bästa råvarorna. Svårare än så är det inte, och de bästa råvarorna är Ängavallens egna prisbelönta ekologiska och finns därför bara hos oss. Vi är den enda gård i Europa, där vi gör allt själva 100 procent ekologiskt från jord till bord. 75 procent av allt vi odlar, föder upp, serveras i vår Restaurang. 25 procent säljs i vår Gårdsbutik. Här i restaurangen förvandlar våra inspirerade, duktiga kockar det gårdens fält och djur ger till en matupplevelse du inte hittar någon annanstans. 100 procent ekologiskt och minst lika gott.

Och minst lika vackert. Restaurangen ligger vid örtträdgården, med den engelska parken bara ett ekologiskt stenkast bort. Stilla och vackert. Här får även själen sitt.

Köttet vi använder kommer från gårdens egna Hälsodjur. Hälsodjur betyder att vi endast använder kött och mjölk från djur som aldrig varit sjuka och därför inte medicinerats. Härdiga, långsamväxande raser som lever fritt ute året runt, vilket ger en mer utvecklad smak. Bland annat är allt vårt nötkött fettsprängt och rikt på omega-3, tack vare den strikta 100 procent ekologiska gräsdieten. Även grisarna är vegetarianer och äter uteslutande de  100 procent ekologiska grödor som gården producerar.

Brödet kommer från det egna bageriet, bakat på eget mjöl; smör och ost kommer från det egna ysteriet, gjort på egen mjölk. Frukten och grönsakerna från trädgården och örterna från örtagården. Det vi inte själva kan ta fram på gården, som kaffe, te, vin och öl, köper vi från andra hängivna ekologister.

Ekologin är inget självändamål för oss. Vi är helt enkelt övertygade om att den bästa maten görs på de bästa råvarorna. Och de bästa råvarorna finns hos oss.

RESTAURANGEN

OBS! Boka gärna bord i förväg, vänligen ring 040-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se
Från och med den 20 januari: 
Fredag
 ankomst kl. 17 – 20; lördag ankomst kl. 12 – 15 och kl. 17 – 20;
söndag (familjemiddag med safari) ankomst kl. 12 – 14.
Söndagsbrunchen med guidad safari har premiär den 25 mars.

Här ser du vad restaurangen kan erbjuda

Välkommen!

 

* Att vi är Sveriges bästa ekokrog är inget som vi själva har kommit på (även om vi håller med). Med pompa och ståt utsåg White Guide Ängavallen till Årets ekokrog 2008, Restauranggalan oss till Årets Medvetna Restaurang 2009 och en vecka senare i november erhöll det finaste priset av alla ALLT OM MAT:S STORA MATPRIS 2009. Det är utmärkelser vi är oerhört stolta över och som vi ser som ett kvitto på att vi gör rätt som ställer högre krav än Krav. Men det är också ett kvitto på att vi har gjort rätt som har satsat på att se till att de bästa råvarorna också blir till den godaste maten. Smak och kvalitet i skön förening. Precis som det ska vara.

Share