Kvällsmenyer

 

Välkommen till Ängavallens olika ekologiska 
(traditionell och vegetarisk),

som alltid är allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.

  med ankomst kl. 17-20
Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

*”köksmästaren komponerar menyerna av olika ekologiska råvaror från vår gård.  
De förändras regelbundet, beroende på vad som finns att tillgå under årstiden.”

Allt inte bara tillagat på gården utan också odlat och uppfött här.
100 procent ekologiskt, förstås, och minst lika gott med miljömärkt fisk och skaldjur.

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA MENY
Att börja med.
Köksträdgården
Färskost från mejeriet med färska örter, primörer, råg crumble samt en gelé på picklade vinbär

Les Cardounettes
Languedoc – Frankrike
Sauvignon Blanc & Chardonnay
155 kr/glas; 588 kr/flaska

En god fortsättning

Pilgrimsmusslor (MSC miljömärkta) stekta i smör från Ängavallens Gårdsmejeri,
Serverad med en puré på fermenterad pumpa, krispig HälsoGris sida samt beurre blanc.

Pieropan, La Rocca
Garganega
Veneto, – Italie
155 kr/glas; 588 kr/flaska

En liten sak i mitten

Grönsparris
Serveras med en luftig hollandaise samt färska örter

Côte de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougeraie Bourgogne – Frankrike,
Chardonnay
175 kr/ glas. 725 kr/flaska

Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska HälsoKalv
Serveras med panisse, säsongens grönsaker samt rödvinssky

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

Ett härligt mellanspel
Röda Guld, Blå Biskop, Gröna och Gula Mjuka från Ängavallens GårdsYsteri
på rostat pain de epice från vårt bageri, marmelad.

Domaine Pouderoux
Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury
Grenache, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska

  
En härlig final.
Yoghurt Pannacotta från Ängavallens Gårdsmejeri,
Serveras med rabarber sorbet samt vitchoklad

Domaine de l’Ancienne Cure
Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 Sex rätter – 790 kr inkl.  
Vinmeny till fem rätter 725 kr

Fem rätter – 690 kr inkl
Vinmeny till fem  rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr inkl
Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr 
Vinmeny till tre rätter 345 kr

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA
 Vegetariska  Meny 

Att börja med

Köksträdgården
Färskost från mejeriet med färska örter, primörer, råg crumble samt en gelé på picklade vinbär

Les Cardounettes
Languedoc – Frankrike
Sauvignon Blanc & Chardonnay
155 kr/glas; 588 kr/flaska

En god fortsättning

Pilgrimsmusslor (MSC miljömärkta) stekta i smör från Ängavallens Gårdsmejeri,
Serverad med en puré på fermenterad pumpa samt beurre blanc.

Pieropan, La Rocca
Garganega
Veneto, – Italie
155 kr/glas; 588 kr/flaska

En liten sak i mitten

Grönsparris
Serveras med en luftig hollandaise samt färska örter

Côte de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougeraie Bourgogne – Frankrike,
Chardonnay
175 kr/ glas. 725 kr/flaska

Ett huvudnummer.
Tempe stekt i smör från Ängavallens Gårdsmejeri 

Serveras med panisse, säsongens grönsaker samt rödvinssky

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

Ett härligt mellanspel
Röda Guld, Blå Biskop, Gröna och Gula Mjuka från Ängavallens GårdsYsteri
på rostat pain de epice från vårt bageri, marmelad.

Domaine Pouderoux
Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury
Grenache, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska

  
En härlig final.
Yoghurt Pannacotta från Ängavallens Gårdsmejeri,
Serveras med rabarber sorbet samt vitchoklad

Domaine de l’Ancienne Cure
Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 Sex rätter – 790 kr inkl. 
Vinmeny till fem rätter 725 kr

Fem rätter – 690 kr
Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr
Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr
Vinmeny till tre rätter 345 kr

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686

 

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott.”

 

 

RESTAURANGEN

LUNCH
Serverar vi alla dagar  en lättlunch eller fika inne i Caféet eller ute på Caféverandan eller i Parken.

KVÄLL

SÖNDAGSBRUNCH
Söndagsbrunchen med guidad safari serveras

VARJE SÖNDAG 13 JANUARI - 27 OKTOBER 2019, MED ANKOMST KL. 12-14  

Hög tid att beställa! 040-423250 eller angavallen@angavallen.se

Restaurangen är öppen alla dagar året runt, för våra hotell-, fest- och konferensgäster
Vad kan restaurangen erbjuda?