Brasiliansk afton söndag den 8 oktober.

Den 8 oktober blir det premiär på Ängavallen för en brasiliansk afton med den nybildade internationella kvintetten Rio ja ! klockan 20.30.
Härlig svängig samba, bossa och choro med brasilianska förtecken.

Två av Rios intressantaste musiker och kompositörer – mäster-mandolinisten Paulo Sá och gitarristen Bartholomeu Wiese – gör tillsammans med den sydsvenska trion Neumann, Holm & Kristersson ett högklassigt musikaliskt svängigt program med virtuos sydamerikansk instrumentalmusik, men även sång av Kristersson och Neumann som bland mycket annat framför några av sina nya musikaliskt ”brasse”-inspirerade sånger från ”Näset”.

Paulo Sá mandolin – Rio de Janeiro
Bartolomeu Wiese gitarr – Rio de Janeiro
Sven Kristersson Piano & Sång – Falsterbo/Stockholm
Lars Holm Accordion – Malmö/Gävle
Mikael Neumann gitarr & sång – Ljunghusen/Köpenhamn

Menyn är komponerad för kvällen av Ängavallens kulinariska kök och vår egen brasilianska Adriana Zonari.

Bacalhau
Saltad torsk med koriander, torkade färska tomater och tomatconsommé 

Churrasco
Grillat lammkött, pumpapuré, kål och sås

Tapioca doce
Tapiocapannkakor, fyllda med färskost och rostad kokos

Konsertmenyn inklusive konsertbiljett kostar 490 kronor.  Serveras från kl. 17,30
Konsertbiljett och ett glas vin eller en öl kostar 290 kronor.

 

 

SOMMARENS KLASSISKA HÖJDPUNKT
Pianoprofessor Hans Pålsson gav sin uppskattade, intima konsert söndagen den 30 juli i Ängavallens galleri.

För trettonde året i rad gav pianoprofessor Hans Pålsson sin intima, traditionsenliga klassiska konsert. Det är en närmast obeskrivlig känsla att finnas mitt i musiken, med flygeln och Hans Pålsson alldeles intill. En upplevelse som ingen stor konsertsal någonsin kan ge. Du får den på Ängavallen.

 

Succé för jazzkonserten, ”I Jacques Werups fotspår”, med Jan Lundgren, Edda Magnason och Filip Jers, söndagen den 16 juli.

Det blev en fullsatt succé när trion bakom ”I Jacques Werups fotspår ” fortsatte en mångårig tradition på Ängavallen. Jan Lundgren och Jacques Werup har ju tidigare underhållit oss årligen med sin blandning av musik och poesi. Programmet nu med Jan, Edda Magnason och Filip Jers blir naturligtvis en hyllning till Jacques där en del av det material han och Jan gjort kommer att spelas.

Edda Magnason – skriver sin egen musik men är naturligtvis också känd för sin fantastiska insats som Monica Zetterlund i den prisbelönta filmen ”Monica Z”.

Filip Jers , 30 år, från Höör är faktiskt världsmästare på munspel och har av många setts som en arvtagare till Toots Thielemans.

 

 

 

 

 

Share