Hemleverans

 

 

I år är det är 39 år sedan vi öppnade Sveriges och Skandinaviens första gårdsbutik. Vår gårdsbutik rymmer idag även ett café där du kan äta lunch och fika på verandan eller i parken när vädret så tillåter, . 
På Ängavallen tar vi hand om dig, djuren och naturen – även nu när allt inte är som det brukar – så du kan handla tryggt och säkert också i butiken.

GÅRDSBUTIK
Sommar öppet alla dagar kl. 12-18 måndag-fredag kl.11-15 lördag- söndag
29 juni- 13 augusti

Ordinarie öppettider:
Tors – fred kl 12 – 18; lörd & sönd kl 11– 15.
Gårdscafé öppettider:
Sommar öppet alla dagar kl. 12-18 måndag-fredag kl.11-15 lördag- söndag
29 juni- 13 augusti
Lörd & sönd kl 11– 15.
 

FRÅN ÄNGAVALLEN KÖR VI HEM ALLA VÅRA EKOLOGISKA LÄCKERHETER TILL DIG

 

Nu kör vi helt utan kostnad* hem alla Ängavallens varor från vår web- eller gårdsbutik och köksmästarens alla tre-, fyra- eller femrätters middagar. Eller varför inte se till att få hem en läcker buffé? När våren väl kommer fyller vi på med alla våra primörer från Ängavallens Köksträdgård.

*Handla för minst 800 kr .

Hemkörning med våra elbilar Tisdag-  lördag ca kl. 15 -19 

Öppettider: tor – fre kl. 12 – 18 och  lör – sön kl. 11 – 15.

 

100% EKOLOGISKT OCH RÅVAROR FRÅN VÅR EGEN GÅRD
På Ängavallen är allt 100 procent ekologiskt. Det mesta kommer dessutom från vår egen gård, så vi vet att vi kan hålla det vi lovar, vilket vi tyvärr är ganska ensamma om. Vi odlar våra egna grödor som vi mal till eget mjöl – i egen kvarn – ett mjöl vi sedan bakar bröd av i gårdens bageri. Av gårdens egen mjölk gör vi egna ostar och eget smör i gårdens mejeri och ysteri. Av det smakrika köttet tar vi fram både styckdetaljer och charkuterier av HälsoLamm, HälsoOx, HälsoKalv och HälsoGris. Av hanteringsmässiga skäl innehåller några charkprodukter nitrit. Du som så önskar kan få även dessa produkter helt nitritfria. Säg bara till i förväg. OBS att nitritfria råvaror kräver noggrannare hantering.

ANDRA EKOLOGISKA DELIKATESSER
Men i butiken hittar du också ett sortiment underbara, ekologiska varor som visserligen inte kommer från gården, men som är framtagna med omsorg och kärlek av människor som är lika hängivna den ekologiska tanken som vi. Det handlar om marmelader, choklad, te, tomatpuré, olivolja, pasta, kryddor, vinäger, ägg och mycket mer. Men det handlar också om gäss från Sejerø, sillinläggningar gjord på ekologisk sill och lax från ekologiska odlingar.

Så välkommen hit att botanisera. Medan du funderar på vad det handlar om för din del kan vi erbjuda en espresso eller en cappuccino i butikens café. Kaffet är naturligtvis 100 procent ekologiskt.

TA BUSSEN TILL OSS 
Nu kan du ta buss 146 till Ängavallen, hållplats Håslöv E6. Tidtabellen hittar du här.