FRÅN ÄNGAVALLEN KÖR VI HEM ALLA VÅRA EKOLOGISKA LÄCKERHETER TILL DIG.
Nu kör vi helt utan kostnad* hem alla Ängavallens varor från vår web- eller gårdsbutik och köksmästarens alla tre-, fyra- eller femrätters middagar. Eller varför inte se till att få hem en läcker buffé? När våren väl kommer fyller vi på med alla våra primörer från Ängavallens köksträdgård.
*Handla för minst 600 kr (400 kr med förmånskort).
Hemkörning med våra elbilar:
Onsdag, torsdag, fredag och lördag, kl. 16 – 19 inom 5 mil.

ÄNGAVALLENS GÅRDSBUTIK

I år är det är 37 år sedan vi öppnade Sveriges och Skandinaviens första gårdsbutik. Vår gårdsbutik rymmer idag även ett café där du kan äta lunch och fika. Sitt inomhus i caféet eller, när vädret tillåter, på caféverandan eller i parken.

GÅRDSBUTIKEN OCH CAFÈET 
ÖPPET: Onsdag, torsdag, fredag kl. 12 – 18; lördag och söndag kl. 11 – 15.

100% EKOLOGISKT OCH RÅVAROR FRÅN VÅR EGEN GÅRD

På Ängavallen är allt 100 procent ekologiskt. Det mesta kommer dessutom från vår egen gård, så vi vet att vi kan hålla det vi lovar, vilket vi tyvärr är ganska ensamma om. Vi odlar våra egna grödor som vi mal till eget mjöl – i egen kvarn – ett mjöl vi sedan bakar bröd av i gårdens bageri. Av gårdens egen mjölk gör vi egna ostar och eget smör i gårdens mejeri och ysteri. Av det smakrika köttet tar vi fram både styckdetaljer och charkuterier av HälsoLamm, HälsoOx och HälsoGris. Av hanteringsmässiga skäl innehåller några charkprodukter nitrit. Du som så önskar kan få även dessa produkter helt nitritfria. Säg bara till i förväg. OBS att nitritfria råvaror kräver noggrannare hantering.

TA MED DIG RÅVARORNA HEM

I vår restaurang kan du njuta av det som duktiga kockar kan göra av de bästa råvarorna, men du kan unna dig samma fina råvaror hemma hos dig. Allt finns nämligen att köpa i gårdsbutiken. Här finns filéerna, kotletterna, rostbiffarna och julskinkorna; här finns pastejerna och patéerna; här finns korvarna, grönsakerna, ostarna, bröden, smöret. Allt från gården. Allt 100 procent ekologiskt.

EKOLOGISKA DELIKATESSER

Men i butiken hittar du också ett sortiment underbara, ekologiska varor som visserligen inte kommer från gården, men som är framtagna med omsorg och kärlek av människor som är lika hängivna den ekologiska tanken som vi. Det handlar om marmelader, choklad, te, tomatpuré, olivolja, pasta, kryddor, vinäger, ägg och mycket mer. Men det handlar också om gäss från Sejerø. Sillinläggningar gjord på ekologisk sill och lax från ekologiska odlingar.

Så välkommen hit att botanisera. Medan du funderar på vad det handlar om för din del kan vi erbjuda en espresso eller en cappuccino i butikens café – där du för övrigt kan äta något av det du köper i butiken. Kaffet är naturligtvis 100 procent ekologiskt.  Vill du ha något annat än kaffe att dricka går det bra. Caféet har rättigheter.

TA BUSSEN TILL OSS

Nu kan du ta buss 146 till Ängavallen, hållplats Håslöv E6. Tidtabellen hittar du här.

Handla som det passar dig, köper du – kanske tillsammans med dina grannar? – för minst 600 kronor (med förmånskort 400 kr) kör vi på  onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar kl. 16 – 19, fritt hem varorna till dig i vår miljöbil, förutsatt att adressen finns inom fem mil från Ängavallen.