ÄNGAVALLENS GÅRDSBUTIK

I år är det är 37 år sedan vi öppnade Sveriges och Skandinaviens första gårdsbutik. Vår gårdsbutik rymmer idag även ett café där du kan äta lunch och fika. Sitt inomhus i caféet eller, när vädret tillåter, på caféverandan eller i parken.

Just nu 25 procents rabatt på kött från Ängavallens HälsoGrisar

Som en försenad julklapp ger vi till och med torsdagen den 29 februari 25 procents rabatt på alla styckdetaljer från våra HälsoGrisar; kött från grisar som aldrig har varit sjuka och därmed garanterat fria från mediciner. Passa på att ge 2024 en riktig smakstart!

VI KÖR HEM TILL DIN DÖRR, ÖVER HELA SKÅNE! VID KÖP PÅ MINST 800 KRONOR.

GÅRDSBUTIK
Ordinarie öppettider:
Tors – fred kl 12 – 18; lörd & sönd kl 11– 15.
Gårdscafé öppettider:
Lörd & sönd kl 11– 15.
 


Vi är stolta och glada för den stora efterfrågan som finns på våra charkuterier, grönsaker, bröd och inläggningar m.m.
Gårdsbutiken är öppen onsdag – söndag. För dem som inte kan eller vill ta sig hit är vi engagerade i REKO-ringar över hela Skåne. Men inte heller dit kan eller vill alla ta sig.

Därför kör vi också, från och med nu, våra varor fritt hem till dörren hos dig som så vill – över hela SKÅNE. Enda villkoret är att du handlar för mer än 800 kronor.

KÖP MATEN PÅ TRE OLIKA SÄTT
1. Butiken – öppet onsdag – söndag
2. Beställ från butiken och få maten hemkörd – skicka din beställning till angavallen@angavallen.se och berätta vad du vill ha, vart du vill att vi ska köra (el-bil, såklart) så ringer vi och kommer överens om vilken dag som kan passa. OBS fri hemkörning över hela Skåne om du köper för mer än 800:-.
3. Ekoringen – vi finns i
Bjärred tisdagar mellan 18.30 och 19
Gastelyckan, onsdagarLund, 17.30 och 18
Stångby onsdagar 18.30 och 19;
Malmöhus slott
– beställ som vanligt via Reko-ringens FaceBook-sida.

100% EKOLOGISKT OCH RÅVAROR FRÅN VÅR EGEN GÅRD

På Ängavallen är allt 100 procent ekologiskt. Det mesta kommer dessutom från vår egen gård, så vi vet att vi kan hålla det vi lovar, vilket vi tyvärr är ganska ensamma om. Vi odlar våra egna grödor som vi mal till eget mjöl – i egen kvarn – ett mjöl vi sedan bakar bröd av i gårdens bageri. Av gårdens egen mjölk gör vi egna ostar och eget smör i gårdens mejeri och ysteri. Av det smakrika köttet tar vi fram både styckdetaljer och charkuterier av HälsoLamm, HälsoOx och HälsoGris. Av hanteringsmässiga skäl innehåller några charkprodukter nitrit. Du som så önskar kan få även dessa produkter helt nitritfria. Säg bara till i förväg. OBS att nitritfria råvaror kräver noggrannare hantering.

TA MED DIG RÅVARORNA HEM

I vår restaurang kan du njuta av det som duktiga kockar kan göra av de bästa råvarorna, men du kan unna dig samma fina råvaror hemma hos dig. Allt finns nämligen att köpa i gårdsbutiken. Här finns filéerna, kotletterna, rostbiffarna och julskinkorna; här finns pastejerna och patéerna; här finns korvarna, grönsakerna, ostarna, bröden, smöret. Allt från gården. Allt 100 procent ekologiskt.

EKOLOGISKA DELIKATESSER

Men i butiken hittar du också ett sortiment underbara, ekologiska varor som visserligen inte kommer från gården, men som är framtagna med omsorg och kärlek av människor som är lika hängivna den ekologiska tanken som vi. Det handlar om marmelader, choklad, te, tomatpuré, olivolja, pasta, kryddor, vinäger, ägg och mycket mer. Men det handlar också om gäss från Sejerø. Sillinläggningar gjord på ekologisk sill och lax från ekologiska odlingar.

Så välkommen hit att botanisera. Medan du funderar på vad det handlar om för din del kan vi erbjuda en espresso eller en cappuccino i butikens café – där du för övrigt kan äta något av det du köper i butiken. Kaffet är naturligtvis 100 procent ekologiskt.  Vill du ha något annat än kaffe att dricka går det bra. Caféet har rättigheter.

TA BUSSEN TILL OSS

Nu kan du ta buss 146 till Ängavallen, hållplats Håslöv E6. Tidtabellen hittar du här.