Gårdsbutik och Café/Park


 

För den lunchsugne finns det en utsökt meny i butikens café, en meny som även är aktuell långt in på eftermiddagen. 
Sommarlätt lunch serveras i butiken eller i parken. Ät i inne i Caféet, eller när vädret tillåter ute på Caféverandan eller i Parken.

GÅRDSBUTIKENS  CAFÉ 

G Å R D S B U T I K E N

Öppettider:  Ons – fre kl. 12 – 18; lör – sön kl. 11 – 15.

Handla för 800 kr*, så kör vi med vår el-eller biogasbil, hem dina varor utan extra kostnad, 
fredagar mellan kl 16 – 19, om du bor inom 50 km från Ängavallen!

Har du *Ängavallens Förmånskort (kostar 100 kr/år)
får du köpa vissa varor, olika varje vecka, till ett lägre pris
.
Dessutom räcker det att du handlar för 500 kr/hemkörningstillfälle.

I år är det är 35 år sedan vi öppnade Sveriges och Skandinaviens första gårdsbutik. 
På Ängavallen är allt 100 procent ekologiskt. Det mesta kommer dessutom från vår egen gård, så vi vet att vi kan hålla det vi lovar, vilket vi tyvärr är ganska ensamma om.

Vi odlar våra egna grödor som vi mal till eget mjöl – i egen kvarn – ett mjöl vi sedan bakar bröd av i gårdens bageri. Av gårdens egen mjölk gör vi egna ostar och eget smör i gårdens mejeri och ysteri. Av det smakrika köttet tar vi fram både styckdetaljer och charkuterier av HälsoLamm, HälsoOx och HälsoGris.

I vår restaurang kan du njuta av det som duktiga kockar kan göra av de bästa råvarorna, men du kan unna dig samma fina råvaror hemma hos dig. Allt finns nämligen att köpa i vår gårdsbutik, som för övrigt är landets äldsta. Här finns filéerna, kotletterna, rostbiffarna och julskinkorna; här finns pastejerna och patéerna; här finns korvarna, grönsakerna, ostarna, bröden, smöret. Allt från gården. Allt 100 procent ekologiskt.

Men i butiken hittar du också ett sortiment underbara, ekologiska varor som visserligen inte kommer från gården, men som är framtagna med omsorg och kärlek av människor som är lika hängivna den ekologiska tanken som vi. Det handlar om marmelader, choklad, te, tomatpuré, olivolja, pasta, kryddor, vinäger, ägg och mycket mer. Men det handlar också om gäss från Sejerø. Sillinläggningar gjord på ekologisk sill och lax från ekologiska odlingar.

Så välkommen hit att botanisera. Medan du funderar på vad det handlar om för din del kan vi erbjuda en espresso eller en cappuccino i butikens café – där du för övrigt kan äta något av det du köper i butiken. Kaffet är naturligtvis 100 procent ekologiskt. Och minst lika gott. Vill du ha något annat än kaffe att dricka går det bra. Caféet har rättigheter.

 

 

Nu kan du ta buss 146 till Ängavallen, hållplats Håslöv E6. Tidtabellen hittar du här.

Ekologin kompromissar vi inte med
Ekologiskt är godare, svårare än så är det inte. För av de bästa råvarorna görs den bästa maten och de bästa finns hos oss. I vår gårdsbutik hittar du uteslutande ekologiska varor, de allra flesta dessutom från vår egen gård vilket ger närodlat ett annat innehåll än vad du annars stöter på. Av hanteringsmässiga skäl innehåller några charkprodukter nitrit. Du som så önskar kan få även dessa produkter helt nitritfria. Säg bara till i förväg. OBS att nitritfria råvaror kräver noggrannare hantering.

Handla som det passar dig Köper du – kanske tillsammans med dina grannar? – för minst 800 kronor kör vi på  fredagar, 16 – 19, fritt hem varorna till dig i vår miljöbil, förutsatt att adressen finns inom fem mil från Ängavallen.