Välkommen till Ängavallens olika ekologiska menyer* (traditionell och vegetarisk),
som alltid är allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.
Serveras måndag – lördagar med ankomst kl. 17-20
OBS! Söndagskvällar serverar vi vår kalla fyrarätters meny, med ankomst kl 16-19
Extra Sommaröppet alla dagar: Fr.o.m torsdagen den 28 juni – t.o.m söndagen den 19 augusti
Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se
*”köksmästaren komponerar menyerna av olika ekologiska råvaror från vår gård.
De förändras regelbundet, beroende på vad som finns att tillgå under årstiden.”
Allt inte bara tillagat på gården utan också odlat och uppfött här.
100 procent ekologiskt, förstås, och minst lika gott med miljömärkt fisk och skaldjur.
Att börja med.
Variation betor
Umiboshi marinerade betor, gula – polka och röda samt hallon och färskost med spansk körvel från Ängavallens ekologiska köksträdgård och ekologiska gårdsmejeri.
La Garrigue du Midi, Boutinot
Sauvignon Blanc
Rhône, – Frankrike
155 kr/glas; 588 kr/flaska
En god fortsättning.
Majrova
med luftorkad HälsoGris skinka rabarber persilja från Ängavallens ekologiska Köksträdgård i smör från Ängavallens gårdsmejeri.
Côte de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,
175 kr/ glas. 725 kr/
Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska HälsoGris
Komptt på nypotatis, med primörer av morötter från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.
Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska
En härlig final.
Yoghurt bavaroise från Ängavallens GårdsYsteri,
rabarber, kavring, dragon och fläderblomssorbet
Domaine de l’Ancienne Cure
Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska
En smakrik final.
Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri
på rostat pain de epice, marmelad på kvitten
Domaine Pouderoux
Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury
Grenache, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska
Frankrike
155 kr/glas; 588 kr/flaska
Fem rätter – 690 kr
Vinmeny till fem rätter 625 kr
Fyra rätter – 590 kr
Vinmeny till fyra rätter 495 kr
Tre rätter – 490 kr
Vinmeny till tre rätter 345 kr
Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686
ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKAMENY
Att börja med
Grön sparris
rädisor machessallad, vasslesås med senapsfrö från Gårdens fält
La Garrigue du Midi, Boutinot
Sauvignon Blanc
Rhône, – Frankrike
155 kr/glas; 588 kr/flaska
En god fortsättning.
Majrova
med luftorkad HälsoGris skinka rabarber persilja från Ängavallens ekologiska Köksträdgård i smör från Ängavallens gårdsmejeri.
Côte de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,
175 kr/ glas. 725 kr/
Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska Stek/Grillost
Ölands vetekärnor i spenat, med med primörer av purpurkål och svartkål från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.
Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska
En härlig final.
Yoghurt bavaroise från Ängavallens GårdsYsteri,
rabarber, kavring, dragon och svartvinbärssorbet
Domaine de l’Ancienne Cure
Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska
En smakrik final.
Röda guld från Ängavallens GårdsYsteri
på rostat pain de epice, marmelad på pumpa och gul tomat.
A part, potkäse med färskost på valnötskex
Domaine Pouderoux
Frankrike, Languedoc-Roussillon , Maury
Grenache, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska
Fem rätter – 690 kr
Vinmeny till fem rätter 625 kr
Fyra rätter – 590 kr
Vinmeny till fyra rätter 495 kr
Tre rätter – 490 kr
Vinmeny till tre rätter 345 kr
Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE-EKO-3 – 31686
”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott.”