Bröd

På våra fält växer uteslutande gamla härdiga sorter, som emmer, dinkel, vårråg, vårvete, nakenvete och nakenkorn. Det gör vi för att de utan problem kan växa på våra breddgrader helt kemikaliefritt och att vi tack vare det kan bedriva ett 100 procent ekologiskt jordbruk. Men vi gör det minst lika mycket för smakens skull. Sort och tid är avgörande för att smakerna ska kunna blomma ut. Hos oss finns rätt sort och gott om tid.

OBS! Just nu 15 procents rabatt i restaurangen, hotellet och butiken
Njut av vår påskmeny, fira med hotellets påskpaket och köp påskmaten i butiken
Boka och köp före den 15 mars och du får 15% rabatt!

Ängavallens bröd:
Handkavlat Knäckebröd 10 st i låda 145:-
Tre sädesslag (emmer, dinkel, vete) 8,50 kr/ hg
Surt & Grovt (råg) 8,50 kr/hg

Skörden från fälten tar vi hand om i gårdens egna traditionella stenkvarnar, där vi gör vårt eget mjöl. Ett på alla sätt bättre mjöl. Till skillnad från konventionella kvarnar krossar vi inte fröna utan slipar ner dem, vilket dels gör att alla näringsämnen behålls, dels att vi får fantastiska bakegenskaper även på fullkornsmjöl.
Mjölet använder vi i gårdens stenugnsbageri där det blir till det underbaraste surdegsbröd, i många olika varianter. 100 procent ekologiska och minst lika goda.
Brödet kan du njuta av i vårt café – på verandan eller i parken när vädret tillåter – eller köpa i vår butik. Vill du själv baka på detta unika mjöl finns även det att köpa i butiken.

Smaklig spis önskar bagar-Niclas