Festmeny för bröllop

bild på ett bröllopspar i parken på Ängavallen
Vi har lagt ned stor omsorg på att ta fram rätter som på ett mycket bra sätt går att kombinera till en meny som täcker alla smakriktningar. Som vanligt på Ängavallen är allt som serveras 100 procent ekologiskt och minst lika gott; de allra flesta råvaror kommer dessutom från vår egen gård.
Ring och boka tid med Niclas för en rundvandring på gården – i samband med rundvandringen bjuder vi på lunch. Ni når Niclas på 0706-72 32 11/040-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se.
Bestämmer ni er sedan för att gå vidare i planerna bjuder vi med glädje det blivande brudparet på en provsmakning av den tänkta bröllopsmiddagen.

 

 Förslag på festmeny för 2017 ­– naturligtvis 100 procent ekologisk. 

Välj mellan:
Förrätter: 
Halstrad MSC-märkt pilgrimsmussla med butternut puré, brynt smör, syrad blomkål och morotschips

 

Rimmad sotad KRAV-märkt norsk lax med crudité på betor och fänkål, äppelcidersyltade senapsfrön och spenatemulsion.

 

Säsongens soppa med tillbehör

 

Charktallrik 
med paté, två sorters korv, kallrökt kalvlår och pastrami, allt tillagat på Ängavallens HälsoKalv/HälsoGris, oliver och till sist – från Ängavallens Köksträdgård ­– senap, inlagd gurka och rödbeta vid säsong

Tartar på Ängavallens HälsoKalv 
med friterad kapris, Ängavallens senap och lågtempad äggula

 

Varmrätter:


Varmrätt i två delar.

Välj mellan Ängavallens HälsoKalv, HälsoGris eller HälsoLamm serveras med

 

– långkok med sotad rödbeta, potatisskum och rostat senapspulver

– lågtempererat med korv, sky, och hel bakad grönsak

 

Säsongens MSC/KRAV-märkta fisk

knaperstekt potatiskaka, fänkåls-beurre blanc och säsongens grönsaker

(Vegansk fungerar bra)

Dessert:
Trio i dessert

Hallonsorbet med vit chokladkristall.

Fruktcooktail med italiensk maräng.

Chokladmousse med karamelliserade nötter och salt kola.

 

”Och som alltid på Ängavallen är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott”

 

 

 

 

Share