På Ängavallen har vi högre krav än KRAV. 100 procent från jord till bord. Inga kompromisser. Inga undantag.

Vi är övertygade om att naturen vet bäst själv. Det är det i och för sig fler som säger sig vara men det är bara vi som följer vår övertygelse i praktiken. Vi är helt unika när det gäller det 100 procent ekologiska jordbruket i och med att vi ställer högre krav än KRAV och varken tillåter kompromisser eller undantag, något vi kan leva upp till tack vare att det allra mesta kommer från vår egen gård. Det är inte bara ärligare, det blir både bättre och godare på det viset. Väl du är här förstår du snart vad vi menar.

På naturens och djurens villkor
Alla våra djur går fritt ute eller inne, året om och så mycket och så länge de själva vill. De får dessutom alla möjligheter att leva ut sitt naturliga beteende, vilket för våra linderödsgrisars del bland annat innebär att de får böka fritt, av hjärtans lust. Efter skörd släpper vi in dem på fälten där de med en högst påtaglig entusiasm vänder upp och ner på alltihop. Förutom lyckliga grisar får vi en jord helt ren från tistlar och annat ogräs, vilket i sin tur helt tar bort behovet av kemikalier.
Det är bara att så nästa år.

Våra grisar är för övrigt strikta vegetarianer och äter, förutom rötterna som de själva bökar fram, enbart gårdens eget 100 procent ekologiska vegetabiliska foder. Till yttermera visso är det bara de djur som aldrig varit medicinerade som vi använder. Så när vi säger 100 procent ekologiskt så menar vi precis just det. Inget annat. Våra skogsfår och rödkullekor lever på motsvarande sätt, av mot- svarande skäl.

* Vi kallar vårt kött för HälsoGrisTM, HälsoOxTM, HälsoKalvTM och HälsoLammTM. Det betyder att vi bara använder kött från de av våra djur som har haft hälsan, dvs varit friska hela livet och därför aldrig medicinerats. Vill ni veta mer, ring Rolf Axel Nordström på 0705-42 30 65 eller maila till rolfaxel@angavallen.se.

 

Share