På Ängavallen har påsken kommit. Välkommen hit du också!

 

På Ängavallen är allt vi odlar och föder upp, för att sedan sälja och servera på vår gård, helt fritt från kemikalier, antibiotika och andra mediciner. 100 procent ekologiskt, utan undantag eller kompromisser – till skillnad från allt annat kött inklusive det KRAV-märkta. Vill du mer i detalj veta hur vi skiljer oss från andra ska du läsa mer här.
Så vill du äta garanterat ren och naturlig mat är det till oss du ska komma.
Det blir dessutom så mycket godare så.

100 procent ekologisk påskmeny
Förrättsbuffén består av sill, lax och sallader, därefter varmrätt i form av ekologisk Rekokyckling från Nymölle Gård, Ängavallens ekologiska Grillost, ekologisk torsk eller Ängavallens ekologiska HälsoLamm och till slut en underbar dessert.
Den till stora delar ekologiske trubaduren Glenn Patrik bidrar till påskstämningen på påskafton och påskdagen.
Läs mer om påskmenyn här.
Påsktider: Skärtorsdag,  Långfredag och påskafton med ankomst kl. 12 – 20; påskdagen med ankomst kl. 16 – 20.

Påskbrunch med guidad safari. 
Brunchen består av en minst sagt generös 100 procent ekologisk buffé. Medan de som så vill avslutar måltiden i lugn och ro får alla med spring i benen en guidad tur på gården bland kalvar, kultingar och lamm.
Läs mer om brunchen här.
Påskdagen och annandagen med ankomst kl. 11 – 14.

Gott också hemma
Vill du hellre njuta våra 100 procent ekologiska läckerheter därhemma ska du besöka vår butik. Här hittar du kött, chark, sill, lax, kyckling, desserter, bröd, ost, smör och mycket mer.
Läs mer om butiken/caféet här.
Specialöppet i påsk: Långfredag kl. 12 – 18; påskafton, påskdagen och annandag påsk kl. 12 – 15.

Påskpaket
Vill du få ut det mesta möjliga av påsken ska du utnyttja våra påskpaket och sova över på gårdshotellet.
Läs mer om det här.

CITAT FRÅN WHITE GUIDE 2017
”På Ängavallen kan smak- och etikmedvetna andas ut och äta med såväl stor njutning som gott samvete. Här har Rolf Axel Nordström och hans fina familj skapat något helt unikt. Ett ställe där allt är ekologiskt”.

Vi är mycket stolta över de fina betyget av White Guide.

Ur White Guide 2017:
Ängavallen
3. Mycket god klass 67

Fler och fler blir alltmer noga med vad de stoppar i sig. God mat lagad av etiskt framställda råvaror ska det vara. På Ängavallen kan smak- och etikmedvetna andas ut och äta med såväl stor njutning som gott samvete. Här har Rolf Axel Nordström och hans fina familj skapat något helt unikt. Ett ställe där allt är ekologiskt. Och nästan allt uppfött, odlat och förädlat på gården. Det som serveras är inte bara utsökt vackert, varje ingrediens är dessutom ytterst noga utvald. Familjen håller sitt vakande öga på allt, från ax till limpa. Djuren lever och dör på Ängavallen och föds upp med optimal omsorg. Kalvarna tas aldrig från sina mödrar och trots det räcker mjölken till både ost, smör och glass. Passion och medvetenhet smakar ljuvligt speciellt när råvarorna också tillreds av kockar som kan sin sak. Middagsmenyn där de lyckliga grisarna spelar huvudrollen har nu också kompletterats med en meny för gårdens gröna. Helt vegetarisk. Lika läcker, lika genomarbetad och lika vacker. Efter en amuse med dragondoftande gazpacho följer en sällsynt skön tallrik med illande grön fänkålsemulsion, nyskördade mjälla märgärtor, flortunt skivade rädisor och knaprigt friterad quinoa. På toppen tronar egenodlad agretti, en italiensk grönsak som också trivs i den skånska myllan och som smakar lite hav, lite sparris. Så en krämig ”emerotto” på vit emmer med ragu på svamp. Den finfina egengjorda grillosten är en överraskning, påminner lite om halloumi, och passar utmärkt till knapriga gula senapsfrön och små rödbetor från trädgårdslandet.

Share