Om våra ekologiska djur

en flock får, en del av ängavallens ekologiska djur
Vi har högre krav än KRAV

Allt som serveras hos oss lagas på 100 procent ekologiska råvaror från vår egen gård. Det vi inte kan ta fram själva som te, kaffe, öl och vin köper vi in. Men även de är naturligtvis ekologiska. Vi kompromissar aldrig med vår övertygelse om att den bästa maten görs på de bästa ekologiska råvarorna.

Klimat och jordmån har skapat förutsättningar för både djur och växter, det enda rätta och vettiga är att bejaka och bli en del av denna naturliga miljö. Det ekologiska lantbruket är inget slutmål och det har det aldrig varit. Det är ett medel att föra gastronomin vidare; att med hjälp av utsökta råvaror laga underbar mat. För oss kommer de alltid att hänga ihop.

Samma ekologiska övertygelse gäller naturligtvis även i butiken, mejeriet och bageriet.

Fritt från GMO

På Ängavallen kan vi garantera att alla våra produkter är fria från inblandning av GMO (Genetiskt Modifierad Organism), eftersom vi producerar allt själva, från jord till bord. Allt foder som våra kor, får och grisar äter kommer från våra egna odlingar, helt ekologiska och givetvis helt fria från genmodifierade växter. För oss är det viktigt att djuren lever så naturligt som möjligt, och i den filosofin ingår att djuren får vegetabilisk, näringsrik och nyttig mat, fri från kemikalier och genmodifierade grödor.

Vi kompromissar inte och tillåter därför inga undantag. Härigenom ställer vi högre krav än Krav.

Våra ekologiska djur

Våra djur stammar från gamla svenska lantraser som är anpassade till vårt klimat och våra växtförhållanden. De klarar sig gott och väl på det vi här kan odla, och kräver inte, som många av de importerade raserna, tillsatser av speciella kraftfoder som kan innehålla exempelvis genmodifierad soja. Det djuren äter får ju vi sedan i oss genom mjölk- och köttprodukterna, och vi vill att både djur och människor ska ha en bra hälsa.

 

Share