Ängavallens weekend lunchmenyer* (traditionell och vegetarisk),
som vi serverar alla fredagar och lördagar,
med ankomst kl 12 – 14,
består av tre delar och kostar 375 kronor
*”menyerna som köksmästaren komponerar av olika ekologiska råvaror från vår gård,
förändras regelbundet efter vad som finns att tillgå under årstiden.”
”Allt inte bara tillagat på gården utan också odlat och uppfött här.
100 procent ekologiskt och minst lika gott.”
se även våra Kvällsmenyer fredag – lördag, ankomst kl 17 – 20
se även vår Söndagsbrunch med Safari, ankomst kl 12 – 14
OBS! Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se
Den traditionella
Att börja med.
MSC miljömärkt pilgrimsmussla
Luftig kräm på persilja med rödbeta bakad i halm, crudité på rödbeta och brynt smör med senapsfrö från Gårdens fält
La Garrigue du Midi, Boutinot
Sauvignon Blanc
Rhône, – Frankrike
155 kr/glas; 588 kr/flaska
Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska HälsoGris
Ölands vetekärnor i spenat, med ramslök, brännässlor och grillad vitlök från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.
Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska
En härlig final.
Kärnmjölkssorbet från Ängavallens GårdsYsteri,
grillat päron salt karamel och kanderade hasselnötter
Domaine de l’Ancienne Cure
Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska
Den vegetariska lunchmeny
Att börja med
Mjölksyrajäst kålrabbi
Luftig kräm på persilja med rödbeta bakad i halm, crudité på rödbeta och brynt smör med senapsfrö från Gårdens fält
La Garrigue du Midi, Boutinot
Sauvignon Blanc
Rhône, – Frankrike
155 kr/glas; 588 kr/flaska
Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska Stek/Grillost
Ölands vetekärnor i spenat, med ramslök, brännässlor och grillad vitlök från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.
Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrika, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska
En härlig final.
Kärnmjölkssorbet från Ängavallens GårdsYsteri,
grillat päron salt karamel och kanderade hasselnötter
Domaine de l’Ancienne Cure
Monbazillac, Frankrike
Semillon, Muscadelle, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska
Ängavallens familjelunch består av tre delar 350 kronor
”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt
och minst lika gott”