På Ängavallen är vi som ingen annan

Vårvinterns weekendluncher

Simon2

Ängavallens weekendluncher!

 

OBS! Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

 

Våra Weekendlunch menyer

Ängavallens ekologiska eller
Ängavallens ekologiska vegetariska lunchmenyer,
serverar vi  alla fredagar och lördagar, med ankomst kl 12 – 15 
 se även våra Kvällsmenyer torsdag – lördag, ankomst kl 17 – 20 
se även vår Söndagsbrunch med Safari, ankomst kl 12 – 14  

 

ÄNGAVALLENS WEEKENDLUNCH, serveras med ankomst kl 12 – 15

Att börja med.

 Terrin på ekologisk gåslever och friterad gåshals från Laurids på Sejerö, 
med syltade aroniabär, syrade gula och röda lökar och råskivad kålrabbi allt från Ängavallens Köksträdgård.
 Côte de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougeraie Bourgogne Pinot Noir,Frankrike,
175 kr/ glas. 725 kr/flaska

 

Ett tre delat huvudnummer.
Variation på temat Ängavallens HälsoKalv, jordärtskocka, purjolök 
och olika sorters kål

Det börjar med
Långkok på Ängavallens HälsoKalv, med jordärtskockaskum 
och bakat päron

Sedan kommer
Kalvkorv på Ängavallens HälsoKalv, med rökt äppelemulsion, jordärtskockachips 
och picklad purjolök & rödkål

Till sist
Lågtempererad HälsoKalv, 
med buljong, rostad jordärtskocka 
och sauterad purjolök och palmkål, allt från Ängavallens Köksträdgård

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrikaekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 Ett härligt mellanspel. 

Fondant på 70 %-ig ekologisk Valrhonachoklad, 
med syltad morot och skum på havtorn från Ängavallens Köksträdgård, 
samt rostade och krossade kaffebönor.
Chateau Le Clou Monbazillac, Frankrike
Muscadelle, Semillion, Sauvignon Blanc, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

eller

 En smakrik sexfaldig final.
Sex läckra aromatiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör

 Domain Bousquet
Mendoza, Argentina
Malbec, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska
 

 

 Välj en (250 kronor), två (325 kronor), tre rätter (390 kronor) och

 fyra rätter (445 kronor).

 ”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt
och minst lika gott”

eller

 Ängavallens ekologiska Vegetariska meny

 Att börja med.

 Terrin på ekologisk svamp och torkad grönkål, 
med syltade aroniabär, syrade gula och röda lökar och råskivad kålrabbi
allt från Ängavallens Köksträdgård.
 Côte de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougeraie Bourgogne Pinot Noir,Frankrike,
175 kr/ glas. 725 kr/flaska

Ett tre delat huvudnummer.
Variation på temat Grillost från Ängavallens GårdsYsteri, jordärtskocka, purjolök 
och olika sorters kål från Ängavallens KöksTrädgård

Först serverar vi
Bön- och Linsragu, 
med jordärtskocksskum 
och sotad purjolök & spetskål, allt från Ängavallens Köksträdgård 

Sedan kommer
Kikärtsplätt, med jordärtskockschips 
och picklad purjolök & rödkål, allt från Ängavallens Köksträdgård

Till sist
Ängavallens Grillost ystad på mjölk från Ängavallens HälsoKo, 
med äpplelcidersky, rostad jordärtskocka 
och sauterad purjolök och palmkål, allt från Ängavallens Köksträdgård

Org de Rac Merlot
Reserve, Swartland, Sydafrika
ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

Ett härligt mellanspel.
Fondant på 70 %-ig ekologisk Valrhonachoklad,
med syltad morot och skum på havtorn från Ängavallens Köksträdgård,
samt rostade och krossade kaffebönor.
Chateau Le Clou Monbazillac, Frankrike
Muscadelle, Semillion, Sauvignon Blanc, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska
eller
En smakrik sexfaldig final.
Sex läckra aromatiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör
Domain Bousquet
Mendoza, Argentina
Malbec, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 

 Välj en (250 kronor), två (325 kronor), tre rätter (390 kronor) och

 fyra rätter (445 kronor).

 ”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt
och minst lika gott”