Vårvinterns weekendluncher

Varje dag skördar vi i vår köksträdgård, varje dag skapar vårt kök nya höstmenyer.

Ängavallens weekendluncher!

serverar vi  alla fredagar och lördagar, med ankomst kl 12 – 15 
 se även våra Kvällsmenyer fredag – lördag, ankomst kl 17 – 20 
se även vår Söndagsbrunch med Safari, ankomst kl 12 – 14  

OBS! Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

 

 

 Att börja med.

MSC miljömärkt pilgrimsmussla

Luftig kräm på persilja med rödbeta bakad i halm, crudité på rödbeta och brynt smör med senapsfrö från Gårdens fält

La Garrigue du Midi, Boutinot

Sauvignon Blanc

Rhône, – Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 En god fortsättning.

Vintergrönsaksymfoni  

Fermenterade gröna bönor syltade rödbetor och örter från Ängavallens ekologiska Köksträdgård
 kräm på äggula

Côte de Beaune, Les Pierres Blanches

Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,

175 kr/ glas. 725 kr/flaska

 

 

Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska HälsoKalv

och palsternackspuré, glacerade svartrötter, friterade svartrötter, grönkål från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.

Les Granilites, Saint-Joseph

Michel Chapoutier, Syrah

Rhône, Frankrikeekologiskt
175 kr/glas; 725 kr/flaska

 

 En härlig final. 

Mörk chokladkaka i tre lager (ganache, fudge och brownie)

kakaocrumble, syltade aprikoser, kaffe / saffrans karamel och hyldeblomssorbet

Dr von Bassermann-Jordan
Palz, Tyskland
Riesling, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 

En smakrik sexfaldig final.

Sex läckra aromatiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri,

ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör

Domain Bousquet

Mendoza, Argentina

Malbec, Ekologiskt

88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 

 

 

 Välj en (250 kronor), två (325 kronor), tre rätter (390 kronor) och

 fyra rätter (445 kronor).

 

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKA 

Att börja med.

Att börja med.
Mjölksyrajäst kålrabbi

Luftig kräm på persilja med rödbeta bakad i halm, crudité på rödbeta och brynt smör med senapsfrö från Gårdens fält

La Garrigue du Midi, Boutinot

Sauvignon Blanc

Rhône, – Frankrike

155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 En god fortsättning.

Vintergrönsaksymfoni  

Fermenterade gröna bönor syltade rödbetor och örter från Ängavallens ekologiska Köksträdgård
 kräm på äggula

Côte de Beaune, Les Pierres Blanches

Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,

175 kr/ glas. 725 kr/flaska

 

 

Ett huvudnummer.
Ängavallens ekologiska Stek/Grillost

och palsternackspuré, glacerade svartrötter, friterade svartrötter, grönkål från Ängavallens ekologiska Köksträdgård och rödvinssås.

Les Granilites, Saint-Joseph

Michel Chapoutier, Syrah

Rhône, Frankrikeekologiskt
175 kr/glas; 725 kr/flaska

 

 En härlig final. 

Mörk chokladkaka i tre lager (ganache, fudge och brownie)

kakaocrumble, syltade aprikoser, kaffe / saffrans karamel och hyldeblomssorbet

Dr von Bassermann-Jordan
Palz, Tyskland
Riesling, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 

En smakrik sexfaldig final.

Sex läckra aromatiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri,

ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör

Domain Bousquet

Mendoza, Argentina

Malbec, Ekologiskt

88 kr/glas 445 kr/½ flaska

Välj en (250 kronor), två (325 kronor), tre rätter (390 kronor) och
fyra rätter (445 kronor).

 

 ”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt
och minst lika gott”

 

 

 

Share