På Ängavallen är vi som ingen annan

Vårens kvällsmenyer 23-25 mars

7194843740_ae2dbe4ea8_z

 

Välkommen till Ängavallens olika ekologiska kvällsmenyer 2017
som alltid är allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.

 Serveras alla torsdags, fredags- och lördagskvällar med ankomst kl. 17-20
OBS! Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA KVÄLLSMENY
torsdag 23, fredag 24 och lördag 25 mars, ankomst kl 17-20

Att börja med.
Kravmärkt torsk från Norge rullad i alger, med långtidsbakad palsternacka
och rödbetsconsommé.

Les Cardounettes 
Languedoc – Frankrike
Sauvignon Blanc & Chardonnay
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 En god fortsättning.
Ängavallens Salta Syrliga ost från Ängavallens Gårdsmejeri, serveras friterad,
med majskompott, helbakad blomkål 
och vitvinsskum

Coteaux de l’ Ardèche  Domaine des Granges de Mirabel M.Chapoutier
Viognier, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

Ett tre delat huvudnummer.
Variation på temat Ängavallens HälsoOx, jordärtskocka, purjolök 
och olika sorters kål från Ängavallens Köksträdgård

Det börjar med
Långkok på Ängavallens HälsoOx-lägg, 
med på bokspån lättrökt jordärtskocksskum och sauterad purjolök, allt från Köksträdgården

Sedan kommer
Ängavallens HälsoOx-buljong, 
med Köksträdgårdens grönsaker och krämig äggula

Till sist
Lågtempererad HälsoOx-Innanlår, 
med äppelcidersky, jordärtskockskompott, bräserad rödkål 
och ramslök/rostad vitlöksolja, allt från Ängavallens Köksträdgård

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrikaekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 Ett härligt mellanspel. 
Kaffeglass, med rostad durrapudding, jordmandel
och ett skum på blåbär, svartvinbär och björnbär. 
samt rostade och krossade kaffebönor

Chateau Le Clou
Monbazillac, Frankrike
Muscadelle, Semillion, Sauvignon Blanc, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 

En smakrik sexfaldig final.
Sex läckra aromatiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör

Domain Bousquet
Mendoza, Argentina
Malbec, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska

 Fem rätter – 690 kr inkl. ett glas ekologisk champagne
Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr inkl. ett glas ekologisk prosecco
Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr 
Vinmeny till tre rätter 345 kr

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKA KVÄLLSMENY
torsdag 23, fredag 24 och lördag 25 mars, ankomst kl 17-20

Att börja med

Gnocchi på ekologisk Svamp, med långtidsbakad palsternacka och
rödbetsconsommé från Ängavallens Köksträdgård
.
 Côte de Beaune, Les Pierres Blanches

Domaine de la Vougeraie Bourgogne Pinot Noir,Frankrike,

175 kr/ glas. 725 kr/flaska

   

En god fortsättning.
Ängavallens Salta Syrliga ost från Ängavallens Gårdsmejeri, serveras friterad,
med majskompott, helbakad blomkål 
och vitvinsskum
Brancott Estate Marlborough Nya Zeeland

Pinot Gris, ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

Ett tre delat huvudnummer.
Variation på temat Grillost från Ängavallens GårdsYsteri, jordärtskocka, purjolök 
och olika sorters kål från Ängavallens KöksTrädgård

Först serverar vi
Bön- och Linsragu, 
med lättrökt jordärtskocksskum 
och sauterad purjolök, allt från Ängavallens Köksträdgård 

Sedan kommer
Consommé på jordärtskocka,
med grönsaker allt från Ängavallens Köksträdgård och krämig äggula.

Till sist
Ängavallens Grillost ystad på mjölk från Ängavallens HälsoKo, 
med äpplelcidersky, bräserad rödkål, jordärtskockskompott 
och ramslök/rostad vitlöksolja, allt från Ängavallens Köksträdgård

Org de Rac Merlot
Reserve, Swartland, Sydafrika
ekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

Ett härligt mellanspel. 
Kaffeglass, med rostad durrapudding, jordmandel
och ett skum på blåbär, svartvinbär och björnbär. 
samt rostade och krossade kaffebönor

Chateau Le Clou Monbazillac, Frankrike
Muscadelle, Semillion, Sauvignon Blanc, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 

En smakrik sexfaldig final.
SEX LÄCKRA AROMATISKA OSTAR FRÅN ÄNGAVALLENS GÅRDSYSTERI,
ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör

 Domain Bousquet, Mendoza, Argentina
Malbec, Ekologiskt
88 kr/glas 445 kr/½ flaska

.
Fem rätter – 690 kr inkl. ett glas ekologisk champagne
Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr inkl. ett glas ekologisk prosecco
Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter –490 kr
Vinmeny till tre rätter 345 kr

 

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott.”