Höstens menyer

7194843740_ae2dbe4ea8_z

 

 

 

Välkommen till Ängavallens olika ekologiska  höstmenyer 2017
som alltid är allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.

 Serveras alla fredagar- och lördagar med ankomst kl. 12-15 och kl. 17-20

Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se


ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA KVÄLLSMENY

Att börja med.

Morotsymfoni från Ängavallens ekologiska Köksträdgård
Glaserade morötter i morotsglace med rödbetskompott och hokkaidopumpa skum

Les Cardounettes
Languedoc – Frankrike
Sauvignon Blanc & Chardonnay
155 kr/glas; 588 kr/flaska

  En god fortsättning.

Bokspånsrökt MSC-miljömärkt pilgrimsmussla,  
med syltad kålrabbi och örter från Ängavallens ekologiska Köksträdgård
 och svampconsommé

Côte de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,
175 kr/ glas. 725 kr/flaska

 

Ett huvudnummer.

Ängavallens ekologiska HälsoKalv,
med saltbakad rotselleri, puré på rotselleri/rostad vitlök och sotad purjolök,
allt från Ängavallens ekologiska Köksträdgård

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrikaekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 

 Ett härligt mellanspel. 

Sorbet på stjälkselleri och myskmadra från Ängavallens Köksträdgård
crème på äpplen och marsipan, grillad marsipan och hasselnöts crumble och crème.

Chateau Le Clou
Monbazillac, Frankrike
Muscadelle, Semillion, Sauvignon Blanc, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

 

En smakrik trefaldig final.
En trio läckra aromatiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör

Domain Bousquet
Mendoza, Argentina
Malbec, Ekologiskt
88 kr/glas; 445 kr/½ flaska

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKA KVÄLLSMENY

Att börja med.

Morotsymfoni från Ängavallens ekologiska Köksträdgård
Glaserade morötter i morotsglace med rödbetskompott och hokkaidopumpa skum

Les Cardounettes 
Languedoc – Frankrike
Sauvignon Blanc & Chardonnay
155 kr/glas; 588 kr/flaska

  En god fortsättning.

Mjölksyrajäst kålrabbi,  
med syltad kålrabbi, olika örter allt från Ängavallens ekologiska Köksträdgård
 och svampconsommé

Côte de Beaune, Les Pierres Blanches
Domaine de la Vougeraie Bourgogne Chardonnay, Frankrike,
175 kr/ glas. 725 kr/flaska

 

Ett huvudnummer.

Ängavallens ekologiska Stek/Grillost,
med saltbakad rotselleri, puré på rotselleri/rostad vitlök och sotad purjolök, 
allt från Ängavallens ekologiska Köksträdgård

Org de Rac Merlot
Swartland, Sydafrikaekologiskt
155 kr/glas; 588 kr/flaska

 En härligt mellanspel. 

Sorbet på stjälkselleri och myskmadra från Ängavallens Köksträdgård
crème på äpplen och marsipan, grillad marsipan och hasselnöts crumble och crème.

Chateau Le Clou
Monbazillac, Frankrike
Muscadelle, Semillion, Sauvignon Blanc, ekologiskt
88 kr/glas; 595 kr/flaska

En smakrik trefaldig final.
En trio läckra aromatiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör

Domain Bousquet
Mendoza, Argentina
Malbec, Ekologiskt
88 kr/glas; 445 kr/½ flaska

 


 Fem rätter – 690 kr inkl. ett glas ekologisk champagne
Vinmeny till fem rätter 625 kr

Fyra rätter – 590 kr inkl. ett glas ekologisk prosecco
Vinmeny till fyra rätter 495 kr

Tre rätter – 490 kr 
Vinmeny till tre rätter 345 kr

 

 

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott.”

 

 

 

Share