Sveriges enda 100 procent ekologiska gåsamiddag 3/11-24/11

event

 

Hos oss är gåsmiddagen, precis som allt annat, garanterat 100 procent ekologisk. Vi låter naturen sköta sig själv och det mår både du och den bra av. Dessutom blir allt så mycket godare på det viset.

De ekologiska gässen kommer från Store Thorsager Gård är uppfödda utomhus, vilket gör att gässen, i lugn och ro, kan gå omkring och beta på ängarna. Gässen och gårdsslakteriet är ekologiskt certifierade. Till och med vinerna i vår prisbelönta vinkällare är ekologiska, liksom kaffet/teet och alla andra drycker.

I vårt kök gör vi själva allt från svartsoppan och gåsen till brödet och äpplekakan. Detta bland annat tack vare att vi på gården har vårt eget restaurangkök, vårt eget mejeri, vårt eget ysteri, vår egen kvarn, vårt eget bageri och naturligtvis våra egna ekologiska odlingar och vår egen köksträdgård, med vårt eget grönsakskök och uppfödningar av ursprungliga sorter och arter. Vi låter inget störa naturens balans. Eller din.

Det är bara hos oss du kan få en genuint skånsk, 100 procent ekologisk gåsamiddag. Till och med vinerna i vår prisbelönta vinkällare är ekologiska, liksom kaffet. Trots att vi satt en ära i att utveckla det skånska köket så kan du lita på att gåsen smakar som den ska.

Gåsamiddagen serveras alla dagar från fredagen den 3 november och t o m den 24 november:

OBS! Övriga dagar och tider efter beställning.

OBS! Boka gärna bord på telefon +4640-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se

 

EKOLOGISK GÅSAMIDDAG TILL ALLA

På Ängavallen serverar vi Sveriges enda 100 procent ekologiska gåsmeny.
.

 

 ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA GÅSAMENY

Att börja med
Klassisk ekologisk svartsoppa med krås
eller
Ekologisk musselsoppa med vinkokta musslor, fermenterade vaxbönor och persilja från Ängavallens Köksträdgård
eller
 Ekologisk soppa jordärtskocka från Ängavallens Köksträdgård, med bakad jordärtskocka och jordärtskockschips 

 

Ett läckert huvudnummer

Nordens enda ekologiska Gås , serverad med klassiska tillbehör
eller
Ängavallens ekologiska HälsoKalv med rosenkål från Ängavallens Köksträdgård, karamelliserad potatis, äpple och rödvinssås
eller
Rimmad ekologisk torsk från Norge, med rosenkål från Ängavallens Köksträdgård, äpple, karamelliserad potatis och vitvinssås

 

 

 En god fortsättning
Hylleblomsorbet, kokosmousse, citronkräm och bakad vitchoklad

 

 

 En klassisk final

Ängavallens recept på ekologisk äppeldessert med vaniljsås

 

 

FÖR DE KRÄSNA KRABATERNA
For the children

 Kalles kalas-köttbullar gjorda på Ängavallens ekologiska HälsoKalv/HälsoGris,
med Paulas ekologiska potatis, Linas läckra ekologiska lingon och Gretas goda ekologiska gräddsås
Organic meatballs made of Ängavallen´s organic veal/pork, organic potatoes,
organic lingonberries and organic cream sauce. 
72 kr

 

 Gladans ekologiska glass och Frasses ekologiska frukt.
Organic vanilla ice cream with ofruit
44 kr

4-rättersmeny 595 kr

Barn under 12 år 275 kr

Vinmeny till klassisk gåsameny 340 kr

Mineralvatten 70 cl 38 kr

Mineralvatten 40 cl

 

ÄNGAVALLENS EKOLOGISKA VEGETARISKA MENY

Att börja med
 
Ekologisk soppa jordärtskocka från Ängavallens Köksträdgård,
med smörstekt svamp och rotfruktschips 

Ett läckert huvudnummer
Grillost från Ängavallens GårdsYsteri, med rosenkål från Ängavallens Köksträdgård,
äpple, rostad potatis och vitvinssås

  En god fortsättning
Hylleblomsorbet, kokosmousse, citronkräm och bakad vitchoklad

 En klassisk final
Ängavallens recept på ekologisk äppeldessert med vaniljsås

 

4-rättersmeny 550 kr

 

 

 ”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt
och minst lika gott”

Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE Ekol 3 – 31686  

 

Share