På Ängavallen är vi som ingen annan

Ekologisk Påskmeny alla påskens dagar 13/4-17/4

Silltallrik 

Påskmenyn serveras i restaurangen:
Skärtorsdag 13/4, långfredag 14/4, påskafton 15/4 med ankomst kl 12 – 20.
Påskdagen 16/4 kl 16 – 20
 

Påskbrunch med safari
Påskdagen den 16 april och annandag påsk  17 april, ankomst kl 12 – 14

 

ÄNGAVALLENS LÄCKRA EKOLOGISKA PÅSKMENY

Förrättsbuffé

Branteviksill  
Senapsill   
Morot och ingefärasill  
Kaviarsill 
Stekt inlagd sill  
Varmrökt Lax  
Dill & Citrongravad Lax 
Räksallad 
Räkor med skal 
Potatissallad m. sol tomat, lök, kapris   
Coleslaw  
Kikärtsallad  
Tomat m. oliver, rödlök och salladsost  
Grönsallad, lök, gurka och tomat 
Rostade rotsaker  
Ägghalvor med majonnäs, räkor och dill  
Hovmästarsås  
Gubbröra  
Kokt potatis  
  
Kuvertbröd och smör på bordet  –”–

Varmrätter

 Från Ängavallens GårdsYsteri Grillost ystad på mjölk från Ängavallens HälsoKo
med tomat och olivkompott med färskostsås ,
ört- och smörslungad småpotatis och grönsaker

eller

Variation på ekologisk kyckling från Hassle Bösarp
med tomat & olivkompott och färskostsås,
ört- och smörslungad småpotatis och grönsaker

eller

KRAV- certifierad torsk från Norge med brynt blomkålspure och grillad citron,
ört- och smörslungad småpotatis och grönsaker

eller

Variation på Ängavallens HälsoLamm

(uppfödd utomhus året runt, endast på
Ängavallens ekologiska gräs, därför rik på Omega-3),

med bakad rotselleripure och tryffelsky,
ört- och smörslungad småpotatis och grönsaker

–”–

 

Dessert

Passionsfruktsmousse med choklad/knäckkaka, citronmaräng och mango

En smakrik sexfaldig final
Sex läckra aromatiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör.

 

Priser

3-rätters Påskmeny, med
ekologisk kyckling från Hassle Bösarp
3 course Easter menu, with organic chicken
335 kr
(barn ½ portion 150 kr)
3-sorters dryckesmeny 280 kr

-”-

 3 -rätters  vegetarisk Påskmeny, med
Ängavallens ekologiska Grillost från vårt GårdsYsteri,
med tomat och olivkompott
3 course Easter menu, with Grilled cheese with tomato and oliv, 
335 kr
(barn ½ portion 150 kr). 
3-sorters dryckesmeny 280 kr

-”-

3-rätters Påskmeny, med
Krav-miljömärkt norsk Skreitorsk
3 course Easter menu, with MSC-certified Skrei cod

385 kr
(barn ½ portion 195 kr)
3-sorters dryckesmeny 280 kr

-”-

3 -rätters Påskmeny, med
Ängavallens ekologiska HälsoLamm
3 course Easter menu, with Ängavallens organic Lamb 

465 kr
(barn ½ portion 240 kr). 
3-sorters dryckesmeny 295 kr

-”-

Lägg till ytterligare en smakupplevelse: 
Ängavallens sex läckra ekologiska ostar med tillbehör
Five delicious organic cheeses from Ängavallens dairy
för bara 70 kr

 

OBS!

Endast Buffén: Sill, lax, ägg, potatis, sallader m.m. 195 kr

 

FÖR DE KRÄSNA KRABATERNA
For the children

 Kalles kalas-köttbullar
gjorda på Ängavallens ekologiska HälsoKalv/HälsoGris, med Paulas ekologiska potatis, 
Jennys läckra ekologiska lingon och Simons goda ekologiska gräddsås
Organic meatballs made of Ängavallen´s organic veal/pork, organic potatoes,
organic lingonberries and organic cream sauce. 

72 kr

 

 Ängavallens ekologiska glass från vårt GårdsMejeri och Frasses ekologiska frukt.

Organic vanilla ice cream with ofruit
44 kr

 

 

–”–

 

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott”
Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE Ekol 3 – 31686