Ekologisk Påskmeny alla påskens dagar 13/4-17/4

Silltallrik 

Påskmenyn serveras i restaurangen:
Skärtorsdag 13/4, långfredag 14/4, påskafton 15/4 med ankomst kl 12 – 20.
Påskdagen 16/4 kl 16 – 20
 

Påskbrunch med safari
Påskdagen den 16 april och annandag påsk  17 april, ankomst kl 11 – 14

 

ÄNGAVALLENS LÄCKRA EKOLOGISKA PÅSKMENY

Förrättsbuffé

Branteviksill  
Senapssill   
Morot & Ingefärssill  
Ramslökssill 
Stekt inlagd sill
Matjessill  
Varmrökt Lax  
Dill- & Citrongravad Lax 
Räksallad 
Räkor med skal
Aioli
Potatissallad m. soltorkad tomat, lök, kapris   
Coleslaw  
Emmersallad  
Råkostsallad  
Bönsallad
Rostade rotfrukter  
Ägghalvor med majonnäs, räkor och dill  
Hovmästarsås    
Kokt potatis  
  
Kuvertbröd och smör på bordet 

Varmrätter

  Grillost från Ängavallens GårdsYsteri, ystad på mjölk från Ängavallens HälsoKo
med äpple- & rödkålsragu och soyaglace,
ört- och smörslungad småpotatis och grönsaker

eller

Variation på ekologisk kyckling från Stora Tostebo gård
med broccolicrème och sås på Ängavallens Gröna ost,
ört- och smörslungad småpotatis och grönsaker

eller

KRAV- certifierad torsk från Norge med rödbetspuré och brynt kaprissmör,
ört- och smörslungad småpotatis och grönsaker

eller

Variation på Ängavallens ekologiska HälsoLamm
( helt utan mediciner och kemikalier, uppfödd utomhus året runt, 
endast på Ängavallens ekologiska gräs, därför mer på fleromättat fett ),
med kompott på jordärtskocka och sky på mynta från Ängavallens Köksträdgård
ört- och smörslungad småpotatis och grönsaker.

–”–

 

Dessert

Mousse på björnbär och maräng på svarta vinbär från Ängavallens Köksträdgård
med gårdsbageriets kokoskaka, chokladglace  och färska bär

En smakrik sexfaldig final
Sex läckra aromatiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri,
ystade på mjölk från Ängavallens HälsoKo och med till varje ost anpassade tillbehör.

 

Priser

3-rätters Påskmeny, med
ekologisk kyckling från Stora Tostebo Gård
3 course Easter menu, with organic chicken
335 kr
(barn ½ portion 150 kr)
3-sorters dryckesmeny 280 kr

-”-

 3 -rätters  vegetarisk Påskmeny, med
Ängavallens ekologiska Grillost från vårt GårdsYsteri,
med tomat och olivkompott
3 course Easter menu, with Grilled cheese with tomato and oliv, 
335 kr
(barn ½ portion 150 kr). 
3-sorters dryckesmeny 280 kr

-”-

3-rätters Påskmeny, med
Krav-miljömärkt norsk Skreitorsk
3 course Easter menu, with MSC-certified Skrei cod

395 kr
(barn ½ portion 195 kr)
3-sorters dryckesmeny 280 kr

-”-

3 -rätters Påskmeny, med
Ängavallens ekologiska HälsoLamm
3 course Easter menu, with Ängavallens organic Lamb 

475 kr
(barn ½ portion 245 kr). 
3-sorters dryckesmeny 295 kr

-”-

Lägg till ytterligare en smakupplevelse: 
Sex läckra ekologiska ostar från Ängavallens GårdsYsteri med tillbehör
Six delicious organic cheeses from Ängavallens dairy
för bara 70 kr

 

OBS!

Endast Buffén: Sill, lax, ägg, potatis, sallader m.m. 195 kr

 

FÖR DE KRÄSNA KRABATERNA
For the children

 Kalles kalas-köttbullar
gjorda på Ängavallens ekologiska HälsoKalv/HälsoGris, med Paulas ekologiska potatis, 
Jennys läckra ekologiska lingon och Simons goda ekologiska gräddsås
Organic meatballs made of Ängavallen´s organic veal/pork, organic potatoes,
organic lingonberries and organic cream sauce. 

72 kr

 

 Ängavallens ekologiska glass från vårt GårdsMejeri och Frasses ekologiska frukt.

Organic vanilla ice cream from Ängavallens Dairy with fruit
44 kr

 

 

–”–

 

”Och som alltid på Ängavallen, är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott”
Certifierad enligt EU:s regler för ekologisk produktion
(EEG) nr 834/2007. Eko-nr: SE Ekol 3 – 31686  

 

Share