Från bageriet

På våra fält växer uteslutande gamla härdiga sorter, som emmer, dinkel, vårråg, vårvete, nakenvete och nakenkorn. Det gör vi för att de utan problem kan växa på våra breddgrader helt kemikaliefritt och att vi tack vare det kan bedriva ett 100 procent ekologiskt jordbruk. Men vi gör det minst lika mycket för smakens skull. Sort och tid är avgörande för att smakerna ska kunna blomma ut. Hos oss finns rätt sort och gott om tid.

Skörden tar vi hand om i gårdens egna traditionella stenkvarnar, där vi gör vårt eget mjöl. Ett på alla sätt bättre mjöl. Till skillnad från konventionella kvarnar krossar vi inte fröna utan slipar ner dem, vilket dels gör att alla näringsämnen behålls, dels att vi får fantastiska bakegenskaper även på fullkornsmjöl.

Mjölet använder vi i gårdens stenugnsbageri där det blir till det underbaraste surdegsbröd, i många olika varianter. 100 procent ekologiska och minst lika goda.

Brödet kan du njuta av i vår restaurang eller café eller köpa i vår butik. Vill du själv baka på detta unika mjöl finns även det att köpa i butiken.

 

Handkavlat Knäckebröd 32 kr/hg

Tre sädesslag (emmer, dinkel, vete) 9,50 kr/ hg

Kavring (råg, vete) 9,50 kr/hg

Surt & Grovt (råg) 9,50 kr/hg

Frukt & Mandel (råg, vete) 9,50 kr/hg

Dinkel & Oliv (dinkel) 9,50 kr/hg

Smaklig spis önskar vår bagarmäster Erika Braune

 

FacebookTwitterGoogle+Share

Hitta hit

Kontakta oss

ÄNGAVALLENS GÅRD
Ängavallens väg 17-9
Norra Håslöv
235 91 VELLINGE
Tel 040 42 32 50
angavallen@angavallen.se