KULTUR

Kulturen är ständigt närvarande hos oss på Ängavallen.
Just nu och till och med den 8 juni 2014 handlar det om Fredrik Lindbergs konst.

Att försöka spela dragspel i oljud

”Fredrik Lindberg målar landskap med en storslagen Västerbottenmelankoli i en blå/grå färgskala, där diverse fel, effektivt bryter upp realismen. Eftersom minnet inte är något konkret, utan snarare selektivt och personligt präglat, målar han sekvenserna huller om buller ungefär som en blandad kortlek.
Under hösten 2013 pågick ett arbete med grävmaskiner utanför hans ateljé. Blinkande blåljus, traktorer, lastbilar och vibrerande vägbultar gjorde att han inte kunde måla under dagtid. Detta skådespel använde han som inspirationskälla i sitt måleri och målade i stället på kvällar och helger.
Nutid och dåtid blandas i ett poetiskt potpurri. En resa i tid och rum.”

Andra kulturupplevelser att se fram emot
Den 15 juni är det dags för vernissage för Carl-Fredrik Reuterswärds teckningar iMusik” – En utställning utifrån böckerna ECFRASIS och JAZZ. Utställningen håller på till och med den 10 augusti.

Den 21 juni firar vi som vanligt midsommardagen med dans kring stången. Här är det både du och folkdanslag som ger sig hän. Plus en hel del annat.

Den 20 juli kommer Jan Lundgren och Jacques Werup till oss och den 3 augusti är det dags för vår alldeles egen pianoprofessor Hans Pålsson. Boka med eller utan övernattning.

Programmet för respektive upplevelse kommer att publiceras när vi närmar oss.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...