Festmeny för bröllop 2014

Vi har lagt ned stor omsorg på att ta fram rätter som på ett mycket bra sätt går att kombinera till en meny som täcker alla smakriktningar. Som vanligt på Ängavallen är allt som serveras 100 procent ekologiskt och minst lika gott; de allra flesta råvaror kommer dessutom från vår egen gård.
Ring och boka tid med Niclas för en rundvandring på gården – i samband med rundvandringen bjuder vi på lunch. Ni når Niclas på 0706-72 32 11/040-42 32 50 eller skriv till angavallen@angavallen.se.
Bestämmer ni er sedan för att gå vidare i planerna bjuder vi med glädje det blivande brudparet på en provsmakning av den tänkta bröllopsmiddagen.

 

Förslag på festmeny för bröllop 2014 ­– naturligtvis 100 procent ekologiskt. Välj mellan:

Förrätt:
Cocktail på MSC/KRAV räkor, mango, gurka, chili, koriander, salladslök och med syrlig morotsjuice (säsong april  – september)

Rimmad och sotad ekologisk norsk lax med citronglace, syltade senapsfrön, betor, äpple, dillolja från Ängavallens Köksträdgård vid säsong

Charktallrik med paté, två sorters korv, kallrökt kalvlår, pastrami, allt tillagat på Ängavallens HälsoKalv/HälsoGris, oliver och till sist från Ängavallens Köksträdgård senap, inlagd gurka och rödbeta vid säsong

Tartar på Ängavallens HälsoKalv med friterad kapris, Ängavallens senap och lågtempad äggula

Jordärtskockssoppa med halstrad MSC-pilgrimsmussla och knaperstekt HälsoGrisbacon (säsong oktober – mars)

 

Varmrätt:
Variation på Ängavallens HälsoGris med potatisfondant, broccolipuré, svampsås och säsongens grönsaker

Variation på Ängavallens HälsoKalv med potatis och tryffelpuré, rödvinssås, säsongens grönsaker och svamp

Variation på Ängavallens HälsoLamm med potatiskaka (smaksatt med Ängavallens RÖDA GULD, en ost från vårt Gårdsmejeri som är lagrad mer än ett år), rostad vitlökspure, rosmarinsky och säsongens grönsaker

Säsongens MSC/KRAV-märkta Fisk med potatispuré, rödbetor, spenat och vitvinssås

 

Dessert:
Chokladkaka gjord på 70 procentig ekologisk Valrhonachoklad, med rostad mandelglass och svartvinbärskräm

Crème Brûlée med drottningsorbet och crumble

Terrin på äpplen från Ängavallens Köksträdgård vid säsong med kärnmjölksorbet, kanderade nötter och kolasås

Terrin på rabarber från Ängavallens Köksträdgård med vaniljglass, limemarinerade jordgubbar och flarn (säsong juni – augusti)

 

 

Och som alltid på Ängavallen är allting 100 procent ekologiskt och minst lika gott