Ängavallen http://angavallen.se På Ängavallen är vi som ingen annan Mon, 30 May 2016 11:44:05 +0000 sv-SE hourly 1 Fira nationaldagen på Ängavallen http://angavallen.se/fira-nationaldagen-paa-aengavallen/ Mon, 30 May 2016 11:40:21 +0000 http://angavallen.se/?p=7022 bild på ett valmofält med en skånsk flaggaFira Nationaldagen och midsommardagen
Den 6 juni serverar vi nationaldagsbrunch, med sedvanlig generös brunchbuffé och guidad safari.
Midsommaren är värd att fira den också. Det gör vi med hjälp av folkloregruppen Linsengericht och Sällskapet Gammeldansens Vänner (SGV) som traditionsenligt underhåller i Ängavallens engelska 1800-talspark på midsommardagen den 25 juni. Även denna dag blir det brunch med safari men också familjelekar kring majstången i parken.
Här hittar du allt om bruncherna.

Allt för sommarens grillningar
Vill du få ut något alldeles extra av grillen därhemma ska du besöka vår gårdsbutik. Här finns allehanda styckdetaljer från Ängavallens ekologiska HälsoLammTM , HälsoGrisTM och HälsoOxTM i form av bland annat kotletter, filéer, racks och sadlar men också färs till sommarens godaste hamburgare. Eller varför inte lägga på några av charkmästarens fantastiska korvar. Och glöm inte alla våra ostar från Ängavallens Gårdsysteri. Just för grillen finns gårdens underbara grillost och för ostbrickan efteråt har du ett tiotal andra att välja bland. Samtliga ostar gjorda på mjölk från Ängavallens HälsoKorTM.
Här kan du titta in i gårdsbutiken.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Fira mor på Ängavallen http://angavallen.se/fira-mor-paa-aengavallen/ Tue, 24 May 2016 07:56:26 +0000 http://angavallen.se/?p=7013 3527686297_40f637d35f_z
På mors dag, den 29 maj, firar vi lite extra. Dels har vi förlängt tiden för den traditionella söndagsbrunchen, dels kommer vår hustrubadur Glenn Patrik att underhålla såväl mor som alla andra med sina somriga sånger. 
Annars är det som vanligt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.
Som vanligt är det också guidad safari bland gårdens kalvar, kultingar och lammungar för alla med spring i benen, så att de som så önskar kan sitta kvar och avsluta måltiden i lugn och ro.
Boka bord!
Här hittar du allt om bruncherna.

Allt för sommarens grillningar
Vill du få ut något alldeles extra av grillen därhemma ska du besöka vår gårdsbutik. Här finns allehanda styckdetaljer från Ängavallens ekologiska HälsoLammTM , HälsoGrisTM och HälsoOxTM i form av bland annat kotletter, filéer, racks och sadlar men också färs till sommarens godaste hamburgare. Eller varför inte lägga på några av charkmästarens fantastiska korvar. Och glöm inte alla våra ostar från Ängavallens Gårdsysteri. Just för grillen finns gårdens underbara grillost och för ostbrickan efteråt har du ett tiotal andra att välja bland. Samtliga ostar gjorda på mjölk från Ängavallens HälsoKorTM.
Här kan du titta in i gårdsbutiken.

Fira Nationaldagen och midsommardagen
Den 6 juni serverar vi nationaldagsbrunch, med sedvanlig generös brunchbuffé och guidad safari.
Midsommaren är värd att fira den också. Det gör vi med hjälp av folkloregruppen Linsengericht och Sällskapet Gammeldansens Vänner (SGV) som traditionsenligt underhåller i Ängavallens engelska 1800-talspark på midsommardagen den 25 juni. Även denna dag blir det brunch med safari men också familjelekar kring majstången i parken.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
”Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.” Citat ur årets White guide. http://angavallen.se/rolf-axel-nordstroem-och-hans-familj-aer-foeregaangare-paa-den-svenska-matscenen-citat-ur-aarets-white-guide/ Thu, 31 Mar 2016 06:37:00 +0000 http://angavallen.se/?p=6955 UnknownGlada grisar och lyckliga kossor
Allt fler vill äta mat som är producerad med största möjliga omtanke om djur och natur. På Ängavallen kan medvetna matälskare bara sjunka ner i stolarna i det gamla stallet och njuta. Allt är ekologiskt. Allt är vackert, vällagat och med fina kontraster mellan mjukt och knaprigt, sött och salt. Det hembakta brödet är svårt att låta bli. Laxen i persiljebuljong är len och doftar fläder, de olika varianterna på gris, långbakad sida och nystekt filé serveras med säsongens allra mjällaste primörer. Att en i sällskapet är vegan möter inga som helst hinder och även hen får sig en stor smakupplevelse. Spara en skvätt av vinet till de sex härliga ostarna från gården, gjorda på mjölk från egna kossor där kalvarna aldrig tas från sina mödrar. I butiken serveras god lunchkorv från glada grisar. Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.

Vill du veta mer om oss, djuren och naturen, gå in här.
Vill du själv få samma uppleva som White Guide, välkommen till vår restaurang.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen har påsken kommit. Välkommen hit du också! http://angavallen.se/paask-paa-aengavallen/ Sun, 06 Mar 2016 09:54:41 +0000 http://angavallen.se/?p=6896
 Vår på Ängavallen / Spring at angavallen.se

På Ängavallen är allt vi odlar och föder upp, för att sedan sälja och servera på vår gård, helt fritt från kemikalier, antibiotika och andra mediciner. 100 procent ekologiskt, utan undantag eller kompromisser – till skillnad från allt annat kött inklusive det KRAV-märkta. Vill du mer i detalj veta hur vi skiljer oss från andra ska du läsa mer här.
Så vill du äta garanterat ren och naturlig mat är det till oss du ska komma.
Det blir dessutom så mycket godare så.

100 procent ekologisk påskmeny
Förrättsbuffén består av sill, lax och sallader, därefter varmrätt i form av ekologisk Rekokyckling från Nymölle Gård, Ängavallens ekologiska Grillost, ekologisk torsk eller Ängavallens ekologiska HälsoLamm och till slut en underbar dessert.
Den till stora delar ekologiske trubaduren Glenn Patrik bidrar till påskstämningen på påskafton och påskdagen.
Läs mer om påskmenyn här.
Påsktider: Långfredag och påskafton med ankomst kl. 12 – 20; påskdagen med ankomst kl. 16 – 20; annandagen med ankomst kl. 12 – 17.

Påskbrunch med guidad safari. 
Brunchen består av en minst sagt generös 100 procent ekologisk buffé. Medan de som så vill avslutar måltiden i lugn och ro får alla med spring i benen en guidad tur på gården bland kalvar, kultingar och lamm.
Läs mer om brunchen här.
Påskdagen och annandagen med ankomst kl. 12 – 14.

Gott också hemma
Vill du hellre njuta våra 100 procent ekologiska läckerheter därhemma ska du besöka vår butik. Här hittar du kött, chark, sill, lax, kyckling, desserter, bröd, ost, smör och mycket mer.
Läs mer om butiken/caféet här.
Specialöppet i påsk: Långfredag kl. 12 – 18; påskafton, påskdagen och annandag påsk kl. 12 – 15.

Påskpaket
Vill du få ut det mesta möjliga av påsken ska du utnyttja våra påskpaket och sova över på gårdshotellet.
Läs mer om det här.

Vi är stolta över det fina omdömet i White Guide: 
Glada grisar och lyckliga kossor
Allt fler vill äta mat som är producerad med största möjliga omtanke om djur och natur. På Ängavallen kan medvetna matälskare bara sjunka ner i stolarna i det gamla stallet och njuta. Allt är ekologiskt. Allt är vackert, vällagat och med fina kontraster mellan mjukt och knaprigt, sött och salt. Det hembakta brödet är svårt att låta bli. Laxen i persiljebuljong är len och doftar fläder, de olika varianterna på gris, långbakad sida och nystekt filé serveras med säsongens allra mjällaste primörer. Att en i sällskapet är vegan möter inga som helst hinder och även hen får sig en stor smakupplevelse. Spara en skvätt av vinet till de sex härliga ostarna från gården, gjorda på mjölk från egna kossor där kalvarna aldrig tas från sina mödrar. I butiken serveras god lunchkorv från glada grisar. Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.”

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen finns inget dåligt väder. Bara god mat och djur som trivs. http://angavallen.se/paa-aengavallen-finns-inget-daaligt-vaeder-bara-god-mat-och-djur-som-trivs/ Wed, 24 Feb 2016 18:41:02 +0000 http://angavallen.se/?p=6874 Dukat_bord2Sportlov på Ängavallen – alltid en upplevelse!
Vi kan inte göra mycket åt sportlovsvädret utan får ta det som det kommer. Det är såklart inte möjligt att göra något åt blåst, temperatur och nederbörd – detta vet alla.
Men när det kommer till odling och uppfödning blir det på de flesta andra håll annat ljud i skällan och naturen bör betvingas med teknik och kemi. Det är lika befängt det.
Vi på Ängavallen är däremot 100 procent ekologiska, från jord tillbord, och tillåter inga kompromisser eller undantag. Odling och uppfödning sker på naturens villkor. Råvarorna förvandlar vi sedan till lika 100 procent ekologiska produkter i gårdens eget charkuteri, ysteri, mejeri och bageri.
Det blir helt enkelt godare på det viset. På alla sätt.

Sportlovslunch och -middag vecka 8
Såväl fredag som lördag serverar vi våra 100 procent ekologiska och minst lika goda lunchmenyer, varav en är vegetarisk. Kom till till bords mellan kl 12-15.
Till kvällen serverar vi vår ekologiska, kulinariska tre – femrätters gourmetmeny, varav en är vegetarisk.
Aktuella sportlovskvällar är torsdag, fredag och lördag 27/2, med ankomst kl 17-20.

Sportlovssöndagsbrunch med safari
För många kommer sportlovets guidade safari att vara den stora höjdpunkten. Här får alla med spring i benen klappa lamm, kalvar och kultingar så att det står härliga till.
Detta efter en bit mat från den stora lunchbuffén. De med mindre spring i benen kan i lugn och ro dröja sig kvar i restaurangen för en behagligt utsträckt måltid. Det kan mycket väl bli en höjdpunkt det också.
Ankomst kl. 12 – 14.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen klappar vårt gröna hjärta lika varmt som det röda för naturen. Året om. http://angavallen.se/paa-aengavallen-klappar-vaart-groena-hjaerta-lika-varmt-som-det-roeda-foer-naturen-liksom-foer-alla-hjaertan/ Sun, 07 Feb 2016 13:56:48 +0000 http://angavallen.se/?p=6851 Vegdessert
Vårt hjärta klappar alltid för djuren och naturen, men på ett delvis annat sätt. Under 2016 påbörjar vi nämligen en stor utökad satsning på annorlunda, roliga och smakrika, bär, grönsaker och frukter – utan att för den skull överge våra HälsoDjurTM

Vår nya gröna gourmetmeny sida vid sida med vår klassiska
Den gröna gourmetmenyn innehåller fem vegetariska rätter som får hjärtat att klappa lite fortare. Givetvis 100 procent ekologiska och minst lika goda, rakt igenom hela måltiden. 
Vår klassiska gourmetmeny är även den 100 procent ekologiskt och minst lika god, från pilgrimsmusslan och Ängavallens Hälsokalv till Ängavallens många underbara ostar.
Du kan njuta menyerna till både lunch och kväll. Läs mer om dem här.

Söndagsbrunch med guidad safari
Söndagens brunch är en höjdpunkt för både små och stora hjärtan, där de med spring i benen klappar kalvar, lamm och kultingar medan andra kan få äta i lugn och ro. Läs mer om söndagsbrunchen här.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Ett gott nytt år börjar på Ängavallen. http://angavallen.se/vaelkommen-in-till-julbordet-paa-aengavallen-som-vanligt-aer-det-100-procent-ekologiskt-och-baettre/ Thu, 19 Nov 2015 17:06:37 +0000 http://angavallen.se/?p=6609 11398572475_10f051d017_zAllt vi lagar och serverar på Ängavallen är 100 procent ekologiskt, helt enkelt för att det blir bättre på det sättet. Bättre för dig, för oss, för djuren och naturen men framför allt för alla som framöver ska vandra på denna jord. Så börja året på godaste sätt, på Ängavallenvis.

Restaurangen öppnar den 9 januari, med årets första kvällsmeny.
Årets första söndagsbrunch med safari äger rum den 10 januari.
Weekendluncherna serveras från och med den 15 januari.
Läs mer om restaurangen här.

Butiken är öppen från och med den 7 januari.
Läs mer om butiken här.

 

Ängavallen i filosofiska rummet.
Den 20 december deltog Rolf Axel Nordström i en debatt i filosofiska rummet under rubriken Äta djur. Du kan lyssna på programmet här.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Nu är det gåsens dag ända fram till den 18 november. Och julskinkans. http://angavallen.se/nu-ar-det-hog-tid-att-boka-gasamiddagen-och-julskinkan/ Wed, 07 Oct 2015 17:39:59 +0000 http://angavallen.se/?p=6533 gås Bjud far Gåsamiddagen serveras fram till den 18 november.
Hos oss är gåsamiddagen, precis som allt annat, garanterat 100 procent ekologisk. Våra gäss är uppfödda av Laurids på den underbara danska Sejerø och är Nordens enda ekologiska; till och med vinerna i vår prisbelönta vinkällare är ekologiska, liksom kaffet. Dessutom gör vi i vårt kök allt från svartsoppan och gåsen till brödet och äpplekakan.
Tack alla ni som tog med far hit på fars dag. Fram till den 18 november är det gåsen själv som är huvudpersonen.
Boka bord nu! Snart kan det vara för sent.

Gåspaket med extra allt!
Vill du göra gåsamiddagen till något extra kan vi varmt rekommendera vårt gåspaket, med trerättersmenyn, övernattning i vårt prisbelönta gårdshotell, vår prisade ekologiska och generösa frukostbuffé och en glad överraskning.
Boka även detta redan nu.

Njut av gåsen men tänk redan nu på julskinkan och revbensspjällen.
Även om det är en bra stund kvar till jul är det dags att börja att fundera på julbordet. Vårt eget börjar vi servera den 19 november men vill du också njuta en ängavallenjul därhemma bör du teckna dig för julmaten i butiken redan nu. Framför allt är det julskinkan och revbensspjällen som brukar ta slut innan november är det.
Boka julmaten om inte nu så alldeles snart.

Höstens lästips!
Martin Ragnar har precis släppt en underbar bok om grisar – Grisens historia – så mycket mer än bara fläsk. Den kan vi varmt rekommendera. Och inte bara det; du kan snart köpa den i vår butik. Varför inte slå till med både  julskinkan och årets läsjulklapp på en och samma gång?
”Denna bok tillägnas Håkan Hallander för hans pionjärsinsats med att identifiera och sprida kunskap om lantraser i allmänhet och linderödsgrisen i synnerhet samt Rolf-Axel Nordström för hans pionjärsinsats med att visa vägen till ett lantbruk som inte kompromissar med grisens värdighet”

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Nu väntar höstens alla smaker http://angavallen.se/det-finns-massor-av-sommar-kvar-hos-oss/ Mon, 03 Aug 2015 19:59:04 +0000 http://angavallen.se/?p=6418 skördetröska

För oss på Ängavallen väntar en underbar period – precis som för dig som besöker oss. Sommaren övergår omärkligt i den smakexplosion som hösten är och det är sannerligen en skördetid att se fram emot. Upplevelserna kommer direkt från fälten och Örtagården; från bageriet och mejeriet; från charkuteriet och mysteriet. Allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott – från gården på naturens egna villkor.
Vi serverar smakerna i restaurangen som lunch- eller kvällsmeny, som söndagsbrunch med safari eller som en lättare lunch i butiken. Du kan till och med köpa råvarorna i butiken och äta ängavallengott även hemma. Välkommen till oss, naturen och den höst som snart är här.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Sommar, 100 procent ekologisk mat och Hans Pålsson – solskenen finns hos oss! http://angavallen.se/pa-angavallen-ar-valborgshelgen-nagot-alldeles-extra/ Thu, 09 Apr 2015 12:30:27 +0000 http://angavallen.se/?p=6035  

imgres

HANS PÅLSSON DEN 2 AUGUSTI
Vår käre pianoprofessor Hans Pålsson är en trogen och mycket väl sedd gäst hos oss. De som var här i fjol instämmer säkert i det, nya och gamla besökare kan räkna med att det 11-årsjubilerande framträdandet inte kommer att stå denna konsert efter.

I år ljuder pianomusiken söndagen den 2 augusti, vid 20.30.
Konsertmenyn serveras från klockan 17.30. Boka bord redan nu!
Hela programmet finns här.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>