Ängavallen http://angavallen.se På Ängavallen är vi som ingen annan Tue, 06 Dec 2016 12:40:15 +0000 sv-SE hourly 1 Nu är julbordet uppdukat. Välkommen in! http://angavallen.se/boka-sveriges-enda-100-procent-ekologiska-gaasameny-passa-aeven-paa-att-fira-far-med-saang-den-13-nov/ Thu, 27 Oct 2016 06:54:05 +0000 http://angavallen.se/?p=7287 JulexteriörBoka ett genuint, ekologiskt skånskt julbord – direkt från gården. 
Hela julbordet är 100 procent ekologiskt i allt från skinkan till alla ostarna – allt kommer från och tillagas på gården och det är vi ensamma om. Till och med sillen, laxen och snapsen är ekologiska. Vi har lagt ner samma möda på vårt vegetariska julbord. Även här kommer allt från gården och är naturligtvis 100 procent ekologiskt. 
Julbordet från 645 kr/person. Från och med 26/11 till och med 23/12.
Mer om julbordet här

Ge dig själv ett paket
Vill du njuta fullt av vårt julbord ska du mätt och glad ta in på vårt undersköna hotell. I julpaketet ingår julbordet, övernattningen och en närmast magisk 100 procent ekologisk frukostbuffé.
Boka julpaketet här.

Hög tid att beställa  julmat i butiken
Vill du fira en Ängavallengod jul därhemma kan du beställa allt du behöver i butiken. Men vänta inte för länge med din beställning av julskinkan och revbensspjällen. Beställningslistan brukar vara fulltecknad i slutet av november.
Välkommen till butiken.

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Nu har höstens smaker kommit till Ängavallen. Snart kommer också gåsen. http://angavallen.se/nu-har-hoestens-smaker-kommit-till-aengavallen-snart-kommer-ocksaa-gaasen/ Fri, 07 Oct 2016 08:22:14 +0000 http://angavallen.se/?p=7264 5056866118_14e2cc5b57_zVår egen oktoberfest
Festen är i full gång på Ängavallen. Medan oktoberfest på många andra ställen handlar mest om malt firar vi färgerna och smakerna från fält och trädgårdar. Det betyder framför allt nya dimensioner på vår vegetariska meny, som i nästan allt följer årstidens växlingar. Men du märker det också i den traditionella ängavallenmenyn, där köttet från våra Hälsodjur lyfts till nya höjder med hjälp av det som våra odlingar ger.

Butik och söndagsbrunch
I butiken hittar du det mesta av allt det vi serverar i restaurangen. Ta en extra titt på allt det picklade och inlagda – nytt för säsongen! Här kan du också äta en lättare lunch.
Glöm för all del inte söndagsbrunchen, med guidad safari bland gårdens djur. Alla söndagar hela oktober.

Gåsen
Även om det dröjer en stund är det hög tid att boka Gåsamiddagen (med vegetariskt alternativ). Utnyttja våra förmånliga paket så får du inte bara en utsökt fyrarätters meny utan också övernattning i vårt prisbelönta ekologiska hotell och vår generösa ekologiska frukostbuffé som kronan på verket. Dessutom en bubblande överraskning.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Ekologisk höstmarknad den 1 oktober http://angavallen.se/ekologisk-hoestmarknad-den-1-oktober/ Fri, 30 Sep 2016 09:44:55 +0000 http://angavallen.se/?p=7249 VegetarisktLördag den 1 oktober är det stor ekologisk höstmarknad på Ängavallen mellan klockan 11 och 16.

  • Marknadsstånd med försäljning av ekologiska varor
  • Djursafari för barnfamiljer (klockan 12 och 14)
  • Rundvandring i gårdens mejeri, bageri och charkuteri (klockan 13 och 15)

Dessutom:

  • Vellinge kommuns kockar bjuder på skolmat 
  • Lär dig kompostera 
  • Tipsrundor 
  • Lotteri
  • Korvgrillning

Gårdens butik är öppen från klockan 12.
Välkomna!

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
10 procents rabatt i butiken på inlagt, picklat, syltat och saftat från Ängavallens köksträdgård och allt från vårt ysteri och mejeri, till och med den 30 september. 100 procent ekologiskt förstås. http://angavallen.se/10-procents-rabatt-i-butiken-paa-inlagt-picklat-syltat-och-saftat-fraan-aengavallens-koekstraedgaard-och-allt-fraan-vaart-ysteri-och-mejeri-till-och-med-den-30-september-100-procent-ekologiskt-foe/ Tue, 23 Aug 2016 08:01:33 +0000 http://angavallen.se/?p=7163 VegetarisktVegetariska upplevelser i butiken.
Vi introducerar nu ett brett sortiment av produkter i gårdsbutiken, gjorda av gårdens frukt, bär och grönsaker från våra egna odlingar. Här kommer du att hitta Ängavallens egna produkter av bland annat aronia, björnbär, blomkål, chili, fläder, fänkål, gulbeta, gurka, hallon, havtorn, jordgubb, krusbär, kvitten, kålrabbi, morot, plommon, päron, rabarber, rödbeta, rödlök, rönnbär, slånbär, surkål, svartvinbär, tomat, tomatillo och äpple. Allt eftersom naturen är redo att ge. Precis som vi vill ha det.
Läs mer om butiken här

Vegetariska upplevelser i restaurangen som både lunch- och kvällsmeny.
Våra underbara 100 procent ekologiska råvaror utvecklar vi till en minst lika underbar vegetarisk meny i gårdens restaurang. Väljer du vår fyrarätters vegetariska kvällsmeny bjuder vi på ett glas ekologisk champagne.
Glöm för all del inte söndagsbrunchen med guidad safari. Även den med ett stort vegetariskt inslag. Vi har naturligtvis även vår traditionella lunch- och kvällsmeny som alternativ till det vegetariska.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Öppet för 100 procent ekologiska upplevelser varje dag, hela sommaren http://angavallen.se/oeppet-foer-100-procent-ekologiska-upplevelser-varje-dag-hela-sommaren/ Wed, 29 Jun 2016 09:41:21 +0000 http://angavallen.se/?p=7084 14377637839_90a3852461_kTRADITIONELLT ELLER VEGETARISKT ALLA SOMMARKVÄLLAR 1 JULI – 20 AUGUSTI
Vi anpassar vår meny i takt med att frukterna, bären och grönsakerna mognar i vår Köksträdgård. Vi tar hand om de bästa och fräschaste smakerna. Välj om du vill göra detta i traditionell Ängavallenstil, med kött från gårdens HälsoDjurTM, eller i form av vår vegetariska gourmetmiddag. Allt givetvis 100 procent ekologiskt och minst lika gott, rakt igenom hela måltiden.
Läs mer om våra 100 procent ekologiska menyer

SOMMARLÄTT LUNCH I PARKEN & CAFÉET ALLA DAGAR 1 JULI – 20 AUGUSTI
Du kan naturligtvis njuta av Ängavallens mat också på lunchen, antingen i caféet eller med hjälp av gårdsbutikens picknickkorg i parken. I butiken bestämmer du själv vad du vill ha i korgen, tar sedan den i ena handen och de nära och kära i den andra för en promenad ut i Ängavallens engelska 1800-talspark.
Besök butiken redan här

SÖNDAGSBRUNCH MED SAFARI HELA SOMMAREN
Hela sommaren dukar vi upp vår generösa, ekologiska söndagsbrunchbuffé. Alla med spring i benen kan lämna bordet för en närmare till på lamm, kultingar och kalvar medan alla andra kan avsluta måltiden i lugn och ro.
Ta en närmare titt på söndagsbrunchen

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen tar vi ut de ekologiska svängarna. Inte minst till midsommar. http://angavallen.se/paa-aengavallen-tar-vi-ut-de-ekologiska-svaengarna-inte-minst-till-midsommar/ Sat, 11 Jun 2016 08:14:36 +0000 http://angavallen.se/?p=7036 MidsommarxFIRA MIDSOMMARDAGEN HOS OSS
Vi firar för all del naturen varenda dag på Ängavallen, men Midsommaren är värd lite extra uppmärksamhet och det ger vi den med hjälp av folkloregruppen Linsengericht och Sällskapet Gammeldansens Vänner (SGV), som traditionsenligt underhåller i Ängavallens engelska park med start 13.30 på midsommardagen.
Dessutom 100 procent ekologisk brunch med safari och familjelekar kring majstången.
Läs om midsommarfirandet här

JACQUES WERUP OCH JAN LUNDGREN DEN 24 JULI

Jan Lundgrens och Jacques Werups SOMMARSUCCÉ fortsätter för Jacques elfte året i rad, för Jan för sjätte året i rad med Jazz i ord och toner. En fin tradition för både kropp och själ.
Konsertmenyn hittar du här

ALLT FÖR SOMMARENS GRILLNINGAR
Vill du få ut något alldeles extra av grillen därhemma ska du besöka vår Gårdsbutik. Här finns det du behöver från Ängavallens kotletter och filéer till racks och sadlar men också färs till sommarens godaste hamburgare, liksom charkmästarens fantastiska korvar. Allt från Ängavallens HälsoDjurTM. Glöm inte ostarna från Ängavallens Gårdsysteri, som är gjorda på mjölk från Ängavallens HälsoKorTM. Allt 100 procent ekologiskt, naturligtvis.
Här en genväg till butiken

VI KÖR HEM SOMMAREN TILL DIG
Om du vill kör vi hem butikens alla läckerheter till dig. Allt du behöver göra är att handla för 800 kr vid ett och samma tillfälle, så kör vi med vår el-eller biogasbil, hem dina varor utan extra kostnad, 
fredagar mellan kl 16 – 19, om du bor inom 50 km från Ängavallen!
Har du Ängavallens Förmånskort (kostar 100 kr/år) får du inte bara nya erbjudanden varje vecka utan det räcker dessutom med att du handlar för 500 kr per tillfälle för att få fri hemkörning.
Läs mer om butiken och förmånskortet

ÄNGAVALLENS HÄLSOKOR VISAR VÄGEN
Det blir alltid bäst om naturen själv får bestämma, och det får den på Ängavallen.
Vi använder aldrig antibiotika slentrianmässigt och de antibiotikafria komockorna innebär, enligt Tomas Roslins forskning, en halvering av metanutsläppen.
Läs Aftonbladets artikel här

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Färskaste nytt från Ängavallens gårdsbageri. http://angavallen.se/faerskaste-nytt-fraan-aengavallens-gaardsbageri/ Sun, 05 Jun 2016 13:28:05 +0000 http://angavallen.se/?p=7028 Allt odlat och bakat på gården. 100 ekologiskt och minst lika gott.

image1
”Fantastiska Levain, bakade på Ängavallens eget vetemjöl som jag nyss hämtat från kvarnen på gården. Ett unikt mjöl med fantastiska egenskaper. Att det är ekologiskt gör det desto mer spännande att baka – aldrig samma, men alltid lika levande resultat på bröden. En otroligt frasig skorpa med ett saftigt inkråm, det är ett riktigt surdegsbröd det. Bara det bästa bröd är bra nog! Du köper det i vår egen gårdsbutik.”

Hälsningar Bagar-Lina

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Fira nationaldagen på Ängavallen http://angavallen.se/fira-nationaldagen-paa-aengavallen/ Mon, 30 May 2016 11:40:21 +0000 http://angavallen.se/?p=7022 bild på ett valmofält med en skånsk flaggaFira Nationaldagen och midsommardagen
Den 6 juni serverar vi nationaldagsbrunch, med sedvanlig generös brunchbuffé och guidad safari.
Midsommaren är värd att fira den också. Det gör vi med hjälp av folkloregruppen Linsengericht och Sällskapet Gammeldansens Vänner (SGV) som traditionsenligt underhåller i Ängavallens engelska 1800-talspark på midsommardagen den 25 juni. Även denna dag blir det brunch med safari men också familjelekar kring majstången i parken.
Här hittar du allt om bruncherna.

Allt för sommarens grillningar
Vill du få ut något alldeles extra av grillen därhemma ska du besöka vår gårdsbutik. Här finns allehanda styckdetaljer från Ängavallens ekologiska HälsoLammTM , HälsoGrisTM och HälsoOxTM i form av bland annat kotletter, filéer, racks och sadlar men också färs till sommarens godaste hamburgare. Eller varför inte lägga på några av charkmästarens fantastiska korvar. Och glöm inte alla våra ostar från Ängavallens Gårdsysteri. Just för grillen finns gårdens underbara grillost och för ostbrickan efteråt har du ett tiotal andra att välja bland. Samtliga ostar gjorda på mjölk från Ängavallens HälsoKorTM.
Här kan du titta in i gårdsbutiken.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Fira mor på Ängavallen http://angavallen.se/fira-mor-paa-aengavallen/ Tue, 24 May 2016 07:56:26 +0000 http://angavallen.se/?p=7013 3527686297_40f637d35f_z
På mors dag, den 29 maj, firar vi lite extra. Dels har vi förlängt tiden för den traditionella söndagsbrunchen, dels kommer vår hustrubadur Glenn Patrik att underhålla såväl mor som alla andra med sina somriga sånger. 
Annars är det som vanligt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.
Som vanligt är det också guidad safari bland gårdens kalvar, kultingar och lammungar för alla med spring i benen, så att de som så önskar kan sitta kvar och avsluta måltiden i lugn och ro.
Boka bord!
Här hittar du allt om bruncherna.

Allt för sommarens grillningar
Vill du få ut något alldeles extra av grillen därhemma ska du besöka vår gårdsbutik. Här finns allehanda styckdetaljer från Ängavallens ekologiska HälsoLammTM , HälsoGrisTM och HälsoOxTM i form av bland annat kotletter, filéer, racks och sadlar men också färs till sommarens godaste hamburgare. Eller varför inte lägga på några av charkmästarens fantastiska korvar. Och glöm inte alla våra ostar från Ängavallens Gårdsysteri. Just för grillen finns gårdens underbara grillost och för ostbrickan efteråt har du ett tiotal andra att välja bland. Samtliga ostar gjorda på mjölk från Ängavallens HälsoKorTM.
Här kan du titta in i gårdsbutiken.

Fira Nationaldagen och midsommardagen
Den 6 juni serverar vi nationaldagsbrunch, med sedvanlig generös brunchbuffé och guidad safari.
Midsommaren är värd att fira den också. Det gör vi med hjälp av folkloregruppen Linsengericht och Sällskapet Gammeldansens Vänner (SGV) som traditionsenligt underhåller i Ängavallens engelska 1800-talspark på midsommardagen den 25 juni. Även denna dag blir det brunch med safari men också familjelekar kring majstången i parken.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
”Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.” Citat ur årets White guide. http://angavallen.se/rolf-axel-nordstroem-och-hans-familj-aer-foeregaangare-paa-den-svenska-matscenen-citat-ur-aarets-white-guide/ Thu, 31 Mar 2016 06:37:00 +0000 http://angavallen.se/?p=6955 UnknownGlada grisar och lyckliga kossor
Allt fler vill äta mat som är producerad med största möjliga omtanke om djur och natur. På Ängavallen kan medvetna matälskare bara sjunka ner i stolarna i det gamla stallet och njuta. Allt är ekologiskt. Allt är vackert, vällagat och med fina kontraster mellan mjukt och knaprigt, sött och salt. Det hembakta brödet är svårt att låta bli. Laxen i persiljebuljong är len och doftar fläder, de olika varianterna på gris, långbakad sida och nystekt filé serveras med säsongens allra mjällaste primörer. Att en i sällskapet är vegan möter inga som helst hinder och även hen får sig en stor smakupplevelse. Spara en skvätt av vinet till de sex härliga ostarna från gården, gjorda på mjölk från egna kossor där kalvarna aldrig tas från sina mödrar. I butiken serveras god lunchkorv från glada grisar. Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.

Vill du veta mer om oss, djuren och naturen, gå in här.
Vill du själv få samma uppleva som White Guide, välkommen till vår restaurang.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>