Ängavallen http://angavallen.se På Ängavallen är vi som ingen annan Thu, 29 Sep 2016 18:26:46 +0000 sv-SE hourly 1 10 procents rabatt i butiken på inlagt, picklat, syltat och saftat från Ängavallens köksträdgård och allt från vårt ysteri och mejeri, till och med den 30 september. 100 procent ekologiskt förstås. http://angavallen.se/10-procents-rabatt-i-butiken-paa-inlagt-picklat-syltat-och-saftat-fraan-aengavallens-koekstraedgaard-och-allt-fraan-vaart-ysteri-och-mejeri-till-och-med-den-30-september-100-procent-ekologiskt-foe/ Tue, 23 Aug 2016 08:01:33 +0000 http://angavallen.se/?p=7163 VegetarisktVegetariska upplevelser i butiken.
Vi introducerar nu ett brett sortiment av produkter i gårdsbutiken, gjorda av gårdens frukt, bär och grönsaker från våra egna odlingar. Här kommer du att hitta Ängavallens egna produkter av bland annat aronia, björnbär, blomkål, chili, fläder, fänkål, gulbeta, gurka, hallon, havtorn, jordgubb, krusbär, kvitten, kålrabbi, morot, plommon, päron, rabarber, rödbeta, rödlök, rönnbär, slånbär, surkål, svartvinbär, tomat, tomatillo och äpple. Allt eftersom naturen är redo att ge. Precis som vi vill ha det.
Läs mer om butiken här

Vegetariska upplevelser i restaurangen som både lunch- och kvällsmeny.
Våra underbara 100 procent ekologiska råvaror utvecklar vi till en minst lika underbar vegetarisk meny i gårdens restaurang. Väljer du vår fyrarätters vegetariska kvällsmeny bjuder vi på ett glas ekologisk champagne.
Glöm för all del inte söndagsbrunchen med guidad safari. Även den med ett stort vegetariskt inslag. Vi har naturligtvis även vår traditionella lunch- och kvällsmeny som alternativ till det vegetariska.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Öppet för 100 procent ekologiska upplevelser varje dag, hela sommaren http://angavallen.se/oeppet-foer-100-procent-ekologiska-upplevelser-varje-dag-hela-sommaren/ Wed, 29 Jun 2016 09:41:21 +0000 http://angavallen.se/?p=7084 14377637839_90a3852461_kTRADITIONELLT ELLER VEGETARISKT ALLA SOMMARKVÄLLAR 1 JULI – 20 AUGUSTI
Vi anpassar vår meny i takt med att frukterna, bären och grönsakerna mognar i vår Köksträdgård. Vi tar hand om de bästa och fräschaste smakerna. Välj om du vill göra detta i traditionell Ängavallenstil, med kött från gårdens HälsoDjurTM, eller i form av vår vegetariska gourmetmiddag. Allt givetvis 100 procent ekologiskt och minst lika gott, rakt igenom hela måltiden.
Läs mer om våra 100 procent ekologiska menyer

SOMMARLÄTT LUNCH I PARKEN & CAFÉET ALLA DAGAR 1 JULI – 20 AUGUSTI
Du kan naturligtvis njuta av Ängavallens mat också på lunchen, antingen i caféet eller med hjälp av gårdsbutikens picknickkorg i parken. I butiken bestämmer du själv vad du vill ha i korgen, tar sedan den i ena handen och de nära och kära i den andra för en promenad ut i Ängavallens engelska 1800-talspark.
Besök butiken redan här

SÖNDAGSBRUNCH MED SAFARI HELA SOMMAREN
Hela sommaren dukar vi upp vår generösa, ekologiska söndagsbrunchbuffé. Alla med spring i benen kan lämna bordet för en närmare till på lamm, kultingar och kalvar medan alla andra kan avsluta måltiden i lugn och ro.
Ta en närmare titt på söndagsbrunchen

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen tar vi ut de ekologiska svängarna. Inte minst till midsommar. http://angavallen.se/paa-aengavallen-tar-vi-ut-de-ekologiska-svaengarna-inte-minst-till-midsommar/ Sat, 11 Jun 2016 08:14:36 +0000 http://angavallen.se/?p=7036 MidsommarxFIRA MIDSOMMARDAGEN HOS OSS
Vi firar för all del naturen varenda dag på Ängavallen, men Midsommaren är värd lite extra uppmärksamhet och det ger vi den med hjälp av folkloregruppen Linsengericht och Sällskapet Gammeldansens Vänner (SGV), som traditionsenligt underhåller i Ängavallens engelska park med start 13.30 på midsommardagen.
Dessutom 100 procent ekologisk brunch med safari och familjelekar kring majstången.
Läs om midsommarfirandet här

JACQUES WERUP OCH JAN LUNDGREN DEN 24 JULI

Jan Lundgrens och Jacques Werups SOMMARSUCCÉ fortsätter för Jacques elfte året i rad, för Jan för sjätte året i rad med Jazz i ord och toner. En fin tradition för både kropp och själ.
Konsertmenyn hittar du här

ALLT FÖR SOMMARENS GRILLNINGAR
Vill du få ut något alldeles extra av grillen därhemma ska du besöka vår Gårdsbutik. Här finns det du behöver från Ängavallens kotletter och filéer till racks och sadlar men också färs till sommarens godaste hamburgare, liksom charkmästarens fantastiska korvar. Allt från Ängavallens HälsoDjurTM. Glöm inte ostarna från Ängavallens Gårdsysteri, som är gjorda på mjölk från Ängavallens HälsoKorTM. Allt 100 procent ekologiskt, naturligtvis.
Här en genväg till butiken

VI KÖR HEM SOMMAREN TILL DIG
Om du vill kör vi hem butikens alla läckerheter till dig. Allt du behöver göra är att handla för 800 kr vid ett och samma tillfälle, så kör vi med vår el-eller biogasbil, hem dina varor utan extra kostnad, 
fredagar mellan kl 16 – 19, om du bor inom 50 km från Ängavallen!
Har du Ängavallens Förmånskort (kostar 100 kr/år) får du inte bara nya erbjudanden varje vecka utan det räcker dessutom med att du handlar för 500 kr per tillfälle för att få fri hemkörning.
Läs mer om butiken och förmånskortet

ÄNGAVALLENS HÄLSOKOR VISAR VÄGEN
Det blir alltid bäst om naturen själv får bestämma, och det får den på Ängavallen.
Vi använder aldrig antibiotika slentrianmässigt och de antibiotikafria komockorna innebär, enligt Tomas Roslins forskning, en halvering av metanutsläppen.
Läs Aftonbladets artikel här

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Färskaste nytt från Ängavallens gårdsbageri. http://angavallen.se/faerskaste-nytt-fraan-aengavallens-gaardsbageri/ Sun, 05 Jun 2016 13:28:05 +0000 http://angavallen.se/?p=7028 Allt odlat och bakat på gården. 100 ekologiskt och minst lika gott.

image1
”Fantastiska Levain, bakade på Ängavallens eget vetemjöl som jag nyss hämtat från kvarnen på gården. Ett unikt mjöl med fantastiska egenskaper. Att det är ekologiskt gör det desto mer spännande att baka – aldrig samma, men alltid lika levande resultat på bröden. En otroligt frasig skorpa med ett saftigt inkråm, det är ett riktigt surdegsbröd det. Bara det bästa bröd är bra nog! Du köper det i vår egen gårdsbutik.”

Hälsningar Bagar-Lina

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Fira nationaldagen på Ängavallen http://angavallen.se/fira-nationaldagen-paa-aengavallen/ Mon, 30 May 2016 11:40:21 +0000 http://angavallen.se/?p=7022 bild på ett valmofält med en skånsk flaggaFira Nationaldagen och midsommardagen
Den 6 juni serverar vi nationaldagsbrunch, med sedvanlig generös brunchbuffé och guidad safari.
Midsommaren är värd att fira den också. Det gör vi med hjälp av folkloregruppen Linsengericht och Sällskapet Gammeldansens Vänner (SGV) som traditionsenligt underhåller i Ängavallens engelska 1800-talspark på midsommardagen den 25 juni. Även denna dag blir det brunch med safari men också familjelekar kring majstången i parken.
Här hittar du allt om bruncherna.

Allt för sommarens grillningar
Vill du få ut något alldeles extra av grillen därhemma ska du besöka vår gårdsbutik. Här finns allehanda styckdetaljer från Ängavallens ekologiska HälsoLammTM , HälsoGrisTM och HälsoOxTM i form av bland annat kotletter, filéer, racks och sadlar men också färs till sommarens godaste hamburgare. Eller varför inte lägga på några av charkmästarens fantastiska korvar. Och glöm inte alla våra ostar från Ängavallens Gårdsysteri. Just för grillen finns gårdens underbara grillost och för ostbrickan efteråt har du ett tiotal andra att välja bland. Samtliga ostar gjorda på mjölk från Ängavallens HälsoKorTM.
Här kan du titta in i gårdsbutiken.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Fira mor på Ängavallen http://angavallen.se/fira-mor-paa-aengavallen/ Tue, 24 May 2016 07:56:26 +0000 http://angavallen.se/?p=7013 3527686297_40f637d35f_z
På mors dag, den 29 maj, firar vi lite extra. Dels har vi förlängt tiden för den traditionella söndagsbrunchen, dels kommer vår hustrubadur Glenn Patrik att underhålla såväl mor som alla andra med sina somriga sånger. 
Annars är det som vanligt 100 procent ekologiskt och minst lika gott.
Som vanligt är det också guidad safari bland gårdens kalvar, kultingar och lammungar för alla med spring i benen, så att de som så önskar kan sitta kvar och avsluta måltiden i lugn och ro.
Boka bord!
Här hittar du allt om bruncherna.

Allt för sommarens grillningar
Vill du få ut något alldeles extra av grillen därhemma ska du besöka vår gårdsbutik. Här finns allehanda styckdetaljer från Ängavallens ekologiska HälsoLammTM , HälsoGrisTM och HälsoOxTM i form av bland annat kotletter, filéer, racks och sadlar men också färs till sommarens godaste hamburgare. Eller varför inte lägga på några av charkmästarens fantastiska korvar. Och glöm inte alla våra ostar från Ängavallens Gårdsysteri. Just för grillen finns gårdens underbara grillost och för ostbrickan efteråt har du ett tiotal andra att välja bland. Samtliga ostar gjorda på mjölk från Ängavallens HälsoKorTM.
Här kan du titta in i gårdsbutiken.

Fira Nationaldagen och midsommardagen
Den 6 juni serverar vi nationaldagsbrunch, med sedvanlig generös brunchbuffé och guidad safari.
Midsommaren är värd att fira den också. Det gör vi med hjälp av folkloregruppen Linsengericht och Sällskapet Gammeldansens Vänner (SGV) som traditionsenligt underhåller i Ängavallens engelska 1800-talspark på midsommardagen den 25 juni. Även denna dag blir det brunch med safari men också familjelekar kring majstången i parken.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
”Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.” Citat ur årets White guide. http://angavallen.se/rolf-axel-nordstroem-och-hans-familj-aer-foeregaangare-paa-den-svenska-matscenen-citat-ur-aarets-white-guide/ Thu, 31 Mar 2016 06:37:00 +0000 http://angavallen.se/?p=6955 UnknownGlada grisar och lyckliga kossor
Allt fler vill äta mat som är producerad med största möjliga omtanke om djur och natur. På Ängavallen kan medvetna matälskare bara sjunka ner i stolarna i det gamla stallet och njuta. Allt är ekologiskt. Allt är vackert, vällagat och med fina kontraster mellan mjukt och knaprigt, sött och salt. Det hembakta brödet är svårt att låta bli. Laxen i persiljebuljong är len och doftar fläder, de olika varianterna på gris, långbakad sida och nystekt filé serveras med säsongens allra mjällaste primörer. Att en i sällskapet är vegan möter inga som helst hinder och även hen får sig en stor smakupplevelse. Spara en skvätt av vinet till de sex härliga ostarna från gården, gjorda på mjölk från egna kossor där kalvarna aldrig tas från sina mödrar. I butiken serveras god lunchkorv från glada grisar. Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.

Vill du veta mer om oss, djuren och naturen, gå in här.
Vill du själv få samma uppleva som White Guide, välkommen till vår restaurang.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen har påsken kommit. Välkommen hit du också! http://angavallen.se/paask-paa-aengavallen/ Sun, 06 Mar 2016 09:54:41 +0000 http://angavallen.se/?p=6896
 Vår på Ängavallen / Spring at angavallen.se

På Ängavallen är allt vi odlar och föder upp, för att sedan sälja och servera på vår gård, helt fritt från kemikalier, antibiotika och andra mediciner. 100 procent ekologiskt, utan undantag eller kompromisser – till skillnad från allt annat kött inklusive det KRAV-märkta. Vill du mer i detalj veta hur vi skiljer oss från andra ska du läsa mer här.
Så vill du äta garanterat ren och naturlig mat är det till oss du ska komma.
Det blir dessutom så mycket godare så.

100 procent ekologisk påskmeny
Förrättsbuffén består av sill, lax och sallader, därefter varmrätt i form av ekologisk Rekokyckling från Nymölle Gård, Ängavallens ekologiska Grillost, ekologisk torsk eller Ängavallens ekologiska HälsoLamm och till slut en underbar dessert.
Den till stora delar ekologiske trubaduren Glenn Patrik bidrar till påskstämningen på påskafton och påskdagen.
Läs mer om påskmenyn här.
Påsktider: Långfredag och påskafton med ankomst kl. 12 – 20; påskdagen med ankomst kl. 16 – 20; annandagen med ankomst kl. 12 – 17.

Påskbrunch med guidad safari. 
Brunchen består av en minst sagt generös 100 procent ekologisk buffé. Medan de som så vill avslutar måltiden i lugn och ro får alla med spring i benen en guidad tur på gården bland kalvar, kultingar och lamm.
Läs mer om brunchen här.
Påskdagen och annandagen med ankomst kl. 12 – 14.

Gott också hemma
Vill du hellre njuta våra 100 procent ekologiska läckerheter därhemma ska du besöka vår butik. Här hittar du kött, chark, sill, lax, kyckling, desserter, bröd, ost, smör och mycket mer.
Läs mer om butiken/caféet här.
Specialöppet i påsk: Långfredag kl. 12 – 18; påskafton, påskdagen och annandag påsk kl. 12 – 15.

Påskpaket
Vill du få ut det mesta möjliga av påsken ska du utnyttja våra påskpaket och sova över på gårdshotellet.
Läs mer om det här.

Vi är stolta över det fina omdömet i White Guide: 
Glada grisar och lyckliga kossor
Allt fler vill äta mat som är producerad med största möjliga omtanke om djur och natur. På Ängavallen kan medvetna matälskare bara sjunka ner i stolarna i det gamla stallet och njuta. Allt är ekologiskt. Allt är vackert, vällagat och med fina kontraster mellan mjukt och knaprigt, sött och salt. Det hembakta brödet är svårt att låta bli. Laxen i persiljebuljong är len och doftar fläder, de olika varianterna på gris, långbakad sida och nystekt filé serveras med säsongens allra mjällaste primörer. Att en i sällskapet är vegan möter inga som helst hinder och även hen får sig en stor smakupplevelse. Spara en skvätt av vinet till de sex härliga ostarna från gården, gjorda på mjölk från egna kossor där kalvarna aldrig tas från sina mödrar. I butiken serveras god lunchkorv från glada grisar. Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.”

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen finns inget dåligt väder. Bara god mat och djur som trivs. http://angavallen.se/paa-aengavallen-finns-inget-daaligt-vaeder-bara-god-mat-och-djur-som-trivs/ Wed, 24 Feb 2016 18:41:02 +0000 http://angavallen.se/?p=6874 Dukat_bord2Sportlov på Ängavallen – alltid en upplevelse!
Vi kan inte göra mycket åt sportlovsvädret utan får ta det som det kommer. Det är såklart inte möjligt att göra något åt blåst, temperatur och nederbörd – detta vet alla.
Men när det kommer till odling och uppfödning blir det på de flesta andra håll annat ljud i skällan och naturen bör betvingas med teknik och kemi. Det är lika befängt det.
Vi på Ängavallen är däremot 100 procent ekologiska, från jord tillbord, och tillåter inga kompromisser eller undantag. Odling och uppfödning sker på naturens villkor. Råvarorna förvandlar vi sedan till lika 100 procent ekologiska produkter i gårdens eget charkuteri, ysteri, mejeri och bageri.
Det blir helt enkelt godare på det viset. På alla sätt.

Sportlovslunch och -middag vecka 8
Såväl fredag som lördag serverar vi våra 100 procent ekologiska och minst lika goda lunchmenyer, varav en är vegetarisk. Kom till till bords mellan kl 12-15.
Till kvällen serverar vi vår ekologiska, kulinariska tre – femrätters gourmetmeny, varav en är vegetarisk.
Aktuella sportlovskvällar är torsdag, fredag och lördag 27/2, med ankomst kl 17-20.

Sportlovssöndagsbrunch med safari
För många kommer sportlovets guidade safari att vara den stora höjdpunkten. Här får alla med spring i benen klappa lamm, kalvar och kultingar så att det står härliga till.
Detta efter en bit mat från den stora lunchbuffén. De med mindre spring i benen kan i lugn och ro dröja sig kvar i restaurangen för en behagligt utsträckt måltid. Det kan mycket väl bli en höjdpunkt det också.
Ankomst kl. 12 – 14.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen klappar vårt gröna hjärta lika varmt som det röda för naturen. Året om. http://angavallen.se/paa-aengavallen-klappar-vaart-groena-hjaerta-lika-varmt-som-det-roeda-foer-naturen-liksom-foer-alla-hjaertan/ Sun, 07 Feb 2016 13:56:48 +0000 http://angavallen.se/?p=6851 Vegdessert
Vårt hjärta klappar alltid för djuren och naturen, men på ett delvis annat sätt. Under 2016 påbörjar vi nämligen en stor utökad satsning på annorlunda, roliga och smakrika, bär, grönsaker och frukter – utan att för den skull överge våra HälsoDjurTM

Vår nya gröna gourmetmeny sida vid sida med vår klassiska
Den gröna gourmetmenyn innehåller fem vegetariska rätter som får hjärtat att klappa lite fortare. Givetvis 100 procent ekologiska och minst lika goda, rakt igenom hela måltiden. 
Vår klassiska gourmetmeny är även den 100 procent ekologiskt och minst lika god, från pilgrimsmusslan och Ängavallens Hälsokalv till Ängavallens många underbara ostar.
Du kan njuta menyerna till både lunch och kväll. Läs mer om dem här.

Söndagsbrunch med guidad safari
Söndagens brunch är en höjdpunkt för både små och stora hjärtan, där de med spring i benen klappar kalvar, lamm och kultingar medan andra kan få äta i lugn och ro. Läs mer om söndagsbrunchen här.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>