Ängavallen http://angavallen.se På Ängavallen är vi som ingen annan Fri, 22 Apr 2016 10:20:45 +0000 sv-SE hourly 1 ”Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.” Citat ur årets White guide. http://angavallen.se/rolf-axel-nordstroem-och-hans-familj-aer-foeregaangare-paa-den-svenska-matscenen-citat-ur-aarets-white-guide/ Thu, 31 Mar 2016 06:37:00 +0000 http://angavallen.se/?p=6955 UnknownGlada grisar och lyckliga kossor
Allt fler vill äta mat som är producerad med största möjliga omtanke om djur och natur. På Ängavallen kan medvetna matälskare bara sjunka ner i stolarna i det gamla stallet och njuta. Allt är ekologiskt. Allt är vackert, vällagat och med fina kontraster mellan mjukt och knaprigt, sött och salt. Det hembakta brödet är svårt att låta bli. Laxen i persiljebuljong är len och doftar fläder, de olika varianterna på gris, långbakad sida och nystekt filé serveras med säsongens allra mjällaste primörer. Att en i sällskapet är vegan möter inga som helst hinder och även hen får sig en stor smakupplevelse. Spara en skvätt av vinet till de sex härliga ostarna från gården, gjorda på mjölk från egna kossor där kalvarna aldrig tas från sina mödrar. I butiken serveras god lunchkorv från glada grisar. Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.

Vill du veta mer om oss, djuren och naturen, gå in här.
Vill du själv få samma uppleva som White Guide, välkommen till vår restaurang.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen har påsken kommit. Välkommen hit du också! http://angavallen.se/paask-paa-aengavallen/ Sun, 06 Mar 2016 09:54:41 +0000 http://angavallen.se/?p=6896
 Vår på Ängavallen / Spring at angavallen.se

På Ängavallen är allt vi odlar och föder upp, för att sedan sälja och servera på vår gård, helt fritt från kemikalier, antibiotika och andra mediciner. 100 procent ekologiskt, utan undantag eller kompromisser – till skillnad från allt annat kött inklusive det KRAV-märkta. Vill du mer i detalj veta hur vi skiljer oss från andra ska du läsa mer här.
Så vill du äta garanterat ren och naturlig mat är det till oss du ska komma.
Det blir dessutom så mycket godare så.

100 procent ekologisk påskmeny
Förrättsbuffén består av sill, lax och sallader, därefter varmrätt i form av ekologisk Rekokyckling från Nymölle Gård, Ängavallens ekologiska Grillost, ekologisk torsk eller Ängavallens ekologiska HälsoLamm och till slut en underbar dessert.
Den till stora delar ekologiske trubaduren Glenn Patrik bidrar till påskstämningen på påskafton och påskdagen.
Läs mer om påskmenyn här.
Påsktider: Långfredag och påskafton med ankomst kl. 12 – 20; påskdagen med ankomst kl. 16 – 20; annandagen med ankomst kl. 12 – 17.

Påskbrunch med guidad safari. 
Brunchen består av en minst sagt generös 100 procent ekologisk buffé. Medan de som så vill avslutar måltiden i lugn och ro får alla med spring i benen en guidad tur på gården bland kalvar, kultingar och lamm.
Läs mer om brunchen här.
Påskdagen och annandagen med ankomst kl. 12 – 14.

Gott också hemma
Vill du hellre njuta våra 100 procent ekologiska läckerheter därhemma ska du besöka vår butik. Här hittar du kött, chark, sill, lax, kyckling, desserter, bröd, ost, smör och mycket mer.
Läs mer om butiken/caféet här.
Specialöppet i påsk: Långfredag kl. 12 – 18; påskafton, påskdagen och annandag påsk kl. 12 – 15.

Påskpaket
Vill du få ut det mesta möjliga av påsken ska du utnyttja våra påskpaket och sova över på gårdshotellet.
Läs mer om det här.

Vi är stolta över det fina omdömet i White Guide: 
Glada grisar och lyckliga kossor
Allt fler vill äta mat som är producerad med största möjliga omtanke om djur och natur. På Ängavallen kan medvetna matälskare bara sjunka ner i stolarna i det gamla stallet och njuta. Allt är ekologiskt. Allt är vackert, vällagat och med fina kontraster mellan mjukt och knaprigt, sött och salt. Det hembakta brödet är svårt att låta bli. Laxen i persiljebuljong är len och doftar fläder, de olika varianterna på gris, långbakad sida och nystekt filé serveras med säsongens allra mjällaste primörer. Att en i sällskapet är vegan möter inga som helst hinder och även hen får sig en stor smakupplevelse. Spara en skvätt av vinet till de sex härliga ostarna från gården, gjorda på mjölk från egna kossor där kalvarna aldrig tas från sina mödrar. I butiken serveras god lunchkorv från glada grisar. Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen.”

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen finns inget dåligt väder. Bara god mat och djur som trivs. http://angavallen.se/paa-aengavallen-finns-inget-daaligt-vaeder-bara-god-mat-och-djur-som-trivs/ Wed, 24 Feb 2016 18:41:02 +0000 http://angavallen.se/?p=6874 Dukat_bord2Sportlov på Ängavallen – alltid en upplevelse!
Vi kan inte göra mycket åt sportlovsvädret utan får ta det som det kommer. Det är såklart inte möjligt att göra något åt blåst, temperatur och nederbörd – detta vet alla.
Men när det kommer till odling och uppfödning blir det på de flesta andra håll annat ljud i skällan och naturen bör betvingas med teknik och kemi. Det är lika befängt det.
Vi på Ängavallen är däremot 100 procent ekologiska, från jord tillbord, och tillåter inga kompromisser eller undantag. Odling och uppfödning sker på naturens villkor. Råvarorna förvandlar vi sedan till lika 100 procent ekologiska produkter i gårdens eget charkuteri, ysteri, mejeri och bageri.
Det blir helt enkelt godare på det viset. På alla sätt.

Sportlovslunch och -middag vecka 8
Såväl fredag som lördag serverar vi våra 100 procent ekologiska och minst lika goda lunchmenyer, varav en är vegetarisk. Kom till till bords mellan kl 12-15.
Till kvällen serverar vi vår ekologiska, kulinariska tre – femrätters gourmetmeny, varav en är vegetarisk.
Aktuella sportlovskvällar är torsdag, fredag och lördag 27/2, med ankomst kl 17-20.

Sportlovssöndagsbrunch med safari
För många kommer sportlovets guidade safari att vara den stora höjdpunkten. Här får alla med spring i benen klappa lamm, kalvar och kultingar så att det står härliga till.
Detta efter en bit mat från den stora lunchbuffén. De med mindre spring i benen kan i lugn och ro dröja sig kvar i restaurangen för en behagligt utsträckt måltid. Det kan mycket väl bli en höjdpunkt det också.
Ankomst kl. 12 – 14.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
På Ängavallen klappar vårt gröna hjärta lika varmt som det röda för naturen. Året om. http://angavallen.se/paa-aengavallen-klappar-vaart-groena-hjaerta-lika-varmt-som-det-roeda-foer-naturen-liksom-foer-alla-hjaertan/ Sun, 07 Feb 2016 13:56:48 +0000 http://angavallen.se/?p=6851 Vegdessert
Vårt hjärta klappar alltid för djuren och naturen, men på ett delvis annat sätt. Under 2016 påbörjar vi nämligen en stor utökad satsning på annorlunda, roliga och smakrika, bär, grönsaker och frukter – utan att för den skull överge våra HälsoDjurTM

Vår nya gröna gourmetmeny sida vid sida med vår klassiska
Den gröna gourmetmenyn innehåller fem vegetariska rätter som får hjärtat att klappa lite fortare. Givetvis 100 procent ekologiska och minst lika goda, rakt igenom hela måltiden. 
Vår klassiska gourmetmeny är även den 100 procent ekologiskt och minst lika god, från pilgrimsmusslan och Ängavallens Hälsokalv till Ängavallens många underbara ostar.
Du kan njuta menyerna till både lunch och kväll. Läs mer om dem här.

Söndagsbrunch med guidad safari
Söndagens brunch är en höjdpunkt för både små och stora hjärtan, där de med spring i benen klappar kalvar, lamm och kultingar medan andra kan få äta i lugn och ro. Läs mer om söndagsbrunchen här.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Ett gott nytt år börjar på Ängavallen. http://angavallen.se/vaelkommen-in-till-julbordet-paa-aengavallen-som-vanligt-aer-det-100-procent-ekologiskt-och-baettre/ Thu, 19 Nov 2015 17:06:37 +0000 http://angavallen.se/?p=6609 11398572475_10f051d017_zAllt vi lagar och serverar på Ängavallen är 100 procent ekologiskt, helt enkelt för att det blir bättre på det sättet. Bättre för dig, för oss, för djuren och naturen men framför allt för alla som framöver ska vandra på denna jord. Så börja året på godaste sätt, på Ängavallenvis.

Restaurangen öppnar den 9 januari, med årets första kvällsmeny.
Årets första söndagsbrunch med safari äger rum den 10 januari.
Weekendluncherna serveras från och med den 15 januari.
Läs mer om restaurangen här.

Butiken är öppen från och med den 7 januari.
Läs mer om butiken här.

 

Ängavallen i filosofiska rummet.
Den 20 december deltog Rolf Axel Nordström i en debatt i filosofiska rummet under rubriken Äta djur. Du kan lyssna på programmet här.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Nu är det gåsens dag ända fram till den 18 november. Och julskinkans. http://angavallen.se/nu-ar-det-hog-tid-att-boka-gasamiddagen-och-julskinkan/ Wed, 07 Oct 2015 17:39:59 +0000 http://angavallen.se/?p=6533 gås Bjud far Gåsamiddagen serveras fram till den 18 november.
Hos oss är gåsamiddagen, precis som allt annat, garanterat 100 procent ekologisk. Våra gäss är uppfödda av Laurids på den underbara danska Sejerø och är Nordens enda ekologiska; till och med vinerna i vår prisbelönta vinkällare är ekologiska, liksom kaffet. Dessutom gör vi i vårt kök allt från svartsoppan och gåsen till brödet och äpplekakan.
Tack alla ni som tog med far hit på fars dag. Fram till den 18 november är det gåsen själv som är huvudpersonen.
Boka bord nu! Snart kan det vara för sent.

Gåspaket med extra allt!
Vill du göra gåsamiddagen till något extra kan vi varmt rekommendera vårt gåspaket, med trerättersmenyn, övernattning i vårt prisbelönta gårdshotell, vår prisade ekologiska och generösa frukostbuffé och en glad överraskning.
Boka även detta redan nu.

Njut av gåsen men tänk redan nu på julskinkan och revbensspjällen.
Även om det är en bra stund kvar till jul är det dags att börja att fundera på julbordet. Vårt eget börjar vi servera den 19 november men vill du också njuta en ängavallenjul därhemma bör du teckna dig för julmaten i butiken redan nu. Framför allt är det julskinkan och revbensspjällen som brukar ta slut innan november är det.
Boka julmaten om inte nu så alldeles snart.

Höstens lästips!
Martin Ragnar har precis släppt en underbar bok om grisar – Grisens historia – så mycket mer än bara fläsk. Den kan vi varmt rekommendera. Och inte bara det; du kan snart köpa den i vår butik. Varför inte slå till med både  julskinkan och årets läsjulklapp på en och samma gång?
”Denna bok tillägnas Håkan Hallander för hans pionjärsinsats med att identifiera och sprida kunskap om lantraser i allmänhet och linderödsgrisen i synnerhet samt Rolf-Axel Nordström för hans pionjärsinsats med att visa vägen till ett lantbruk som inte kompromissar med grisens värdighet”

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Nu väntar höstens alla smaker http://angavallen.se/det-finns-massor-av-sommar-kvar-hos-oss/ Mon, 03 Aug 2015 19:59:04 +0000 http://angavallen.se/?p=6418 skördetröska

För oss på Ängavallen väntar en underbar period – precis som för dig som besöker oss. Sommaren övergår omärkligt i den smakexplosion som hösten är och det är sannerligen en skördetid att se fram emot. Upplevelserna kommer direkt från fälten och Örtagården; från bageriet och mejeriet; från charkuteriet och mysteriet. Allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott – från gården på naturens egna villkor.
Vi serverar smakerna i restaurangen som lunch- eller kvällsmeny, som söndagsbrunch med safari eller som en lättare lunch i butiken. Du kan till och med köpa råvarorna i butiken och äta ängavallengott även hemma. Välkommen till oss, naturen och den höst som snart är här.

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Sommar, 100 procent ekologisk mat och Hans Pålsson – solskenen finns hos oss! http://angavallen.se/pa-angavallen-ar-valborgshelgen-nagot-alldeles-extra/ Thu, 09 Apr 2015 12:30:27 +0000 http://angavallen.se/?p=6035  

imgres

HANS PÅLSSON DEN 2 AUGUSTI
Vår käre pianoprofessor Hans Pålsson är en trogen och mycket väl sedd gäst hos oss. De som var här i fjol instämmer säkert i det, nya och gamla besökare kan räkna med att det 11-årsjubilerande framträdandet inte kommer att stå denna konsert efter.

I år ljuder pianomusiken söndagen den 2 augusti, vid 20.30.
Konsertmenyn serveras från klockan 17.30. Boka bord redan nu!
Hela programmet finns här.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Påsk på Ängavallen http://angavallen.se/5847/ Sat, 21 Feb 2015 15:58:31 +0000 http://angavallen.se/?p=5847
 Njut en lika god som ekologisk påsk på Ängavallen.
Till och med konsten blir vackrare här

  Vår på Ängavallen / Spring at angavallen.se

 Allt vi säljer och serverar på Ängavallen är 100 procent ekologiskt, det mesta dessutom från vår egen gård. Vi vägrar kompromissa helt enkelt därför att det blir godare på det sättet. För att inte tala om hur mycket bättre det är för oss, våra barn och naturen.

100 procent ekologisk påskmeny
Menyn består av en buffé på sill och lax, därefter varmrätt i form av kyckling, fisk eller Ängavallens HälsoLamm och till slut en underbar dessertbuffé. Allt 100 procent ekologiskt och minst lika gott. Från 295 kronor. Läs mer om påskmenyn här.
Skärtorsdag 24 marslångfredag 25 mars och påskafton 26 mars med ankomst kl. 12 – 20; påskdagen 27 mars med ankomst kl. 16 – 20; annandagen 28 mars med ankomst kl. 12 – 17.

Påskbrunch med guidad safari. 
Brunchen består av en minst sagt generös 100 procent ekologisk buffé. Medan de som så vill avslutar måltiden i lugn och ro får alla med spring i benen en guidad tur på gården bland kalvar, kultingar och lamm. Läs mer om brunchen här.
Påskdagen med ankomst kl. 12 – 14.

Gott också hemma
Vill du hellre njuta våra 100 procent ekologiska läckerheter därhemma ska du besöka vår butik. Här hittar du kött, chark, sill, lax, kyckling, desserter, bröd, ost, smör och mycket mer. Läs mer om butiken/caféet här.
Öppen: onsdag 23 mars, skärtorsdag 24 mars, långfredag 25 mars kl. 12-18.  
Påskafton 26 mars, påskdagen 27 mars och annandag påsk
 28 mars kl. 12 – 15.

Påskpaket
Vill du få ut det mesta möjliga av påsken ska du utnyttja våra påskpaket och sova över på gårdshotellet. Läs mer om det här.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>
Fördelaktigt vårpaket och en exklusiv vinprovning den 5 mars http://angavallen.se/fira-alla-hjartans-dag-pa-angavallen/ Sun, 08 Feb 2015 08:30:47 +0000 http://angavallen.se/?p=5789  

Kor-950

Välkommen till oss och våren
Våren är en speciell tid på, då allting tar fart på nytt på fält och ängar, bland knoppar, kalvar och kultingar, och snart är den här. Kom hit, ta in på vårt hotell, mitt bland djur och fält och njut av vårt vårpaket, med både mat och boende. Såväl boendet som maten är naturligtvis 100 procent ekologiskt.

Välkommen till ett bra erbjudande
Det är hög tid att boka inför påsken (2-6/4), Valborg (30/4-2/5), Kristi Himmelsfärd (14-16 maj) och pingst (22-23/5). Ordinarie pris är 1.490 kronor per person men bokar du senast 20/3 betalar du bara 995 kronor per person.

Välkommen till en exklusiv vinprovning den 5 mars
Den 5 mars kommer Melanie Tesseron från det anrika och framgångsrika vinslottet Pontet-Canet i Bordeaux/Paulliac för att presentera slottet, vinerna och boken.
Läs mer om detta exklusiva tillfälle här.

Djuren som har hälsan
Alla våra djur går fritt ut och in, året om och så mycket och så länge de själva vill. Vi ger våra HälsoGrisar bara vårt eget odlade 100 ekologiska vegetariska foder, som komplement till rötterna som de själva bökar fram. Våra får och kor äter bara gräs och vårt eget hö. Vi kallar djuren för Ängavallens HälsoDjurTM vilket betyder att vi dessutom bara använder kött och mjölk från de av våra djur (ca 95 procent) som har haft hälsan, dvs har varit friska hela livet och därför aldrig har medicinerats.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

]]>