Warning: base64_decode() has been disabled for security reasons in /home/userA/a0927600/public_html/angavallen.se/wp-config.php on line 1
Nyheter – Ängavallen

Nyheter

God fortsättning!

4195605538_385af7070f_o

Vi på Ängavallen hoppas att jul och nyår har givit många tillfällen till upplevelser, såväl vid bordet som i övrigt och önskar ett på alla sätt gott nytt år. Butikens öppettider hittar du här. Restaurangens öppettider hittar du här.


Alltommat.se tipsar om Ängavallen!

http://www.alltommat.se/Hem/Fem-eko-krogar-av-basta-klass-1.26599


NU VÄLKOMNAR VI VÅREN, SKÖNA MAJ OCH DIG

Forår på Ängavallen

Läs mer om våren och sköna maj här!    


Sveriges bästa restauranger och barer: Ängavallen är nominerad!

white-guide-logo-small

På White Guide Gala den 4 mars lanseras årets upplaga av White Guide. Sveriges bästa restauranger koras och landets största restaurangupplevelser hyllas genom priser i olika kategorier. Ängavallen är nominerad i den nya kategorin Årets Hållbara Gastronomi. Håll tummarna!


Ängavallen nominerad till Garant Ekostjärna 2013

6150129181_51a3929dcd_z

Tre företag har nominerats till Årets Garant Ekostjärna 2013. De nominerade är Sju gårdar, Ängavallen och Gröna gårdar. Priset är instiftat av Garant och vinnaren utses på Ekogalan i Stockholm. Ekogalan arrangeras av Ekoweb den 31 januari 2013 på Grand Hôtel i Stockholm. Kriterierna för årets nomineringar har varit att priset ska gå till ett […]


På Ängavallen har vi högre krav än KRAV. 100 procent från jord till bord. Inga kompromisser. Inga undantag.

Skärmavbild 2012-12-19 kl. 09.40.51

Vi är övertygade om att naturen vet bäst själv. Det är det i och för sig fler som säger sig vara men det är bara vi som följer vår övertygelse i praktiken. Vi är helt unika när det gäller det 100 procent ekologiska jordbruket i och med att vi ställer högre krav än KRAV och […]


Populärt julbord!

wpid-facebook_-2144659138.jpg

På Ängavallen är det djurafton varje dag, året om

Unknown

Vi är övertygade om att naturen vet bäst själv. Det är det i och för sig fler som säger sig vara men det är bara vi som följer vår övertygelse i praktiken. Vi är helt unika när det gäller det 100 procent ekologiska jordbruket i och med att vi ställer högre krav än KRAV och […]


Ängavallen vinner internationella priser!

001_boerderij-image-1093831

Det är med glädje och stolthet vi kan meddela att Ängavallen den 25 oktober fått såväl Good Dairy Award som Good Pig Award vid den stora galan Good Farm Animal Welfare Awards i Paris. Det är ett fint kvitto på att vi gör rätt som vägrar att kompromissa och tillåta undantag i det 100 procent ekologiska jordbruket. […]


Full rulle i köket

I köket planeras det för fullt, såväl  höstmenyer som gåsmiddagar och julbord. Våra fantastiska köksmästare Per Frank och André Nordström komponerar, med hjälp av kockarna Viggo och Alexander, härliga rätter som vi kommer att servera under hösten och vintern.


Högtryck i och vid parken

3671699542_c70e9e0896_z

Den underbara engelska parken ligger redo för ett besök med picknickkorgen. Du beställer den i butiken precis vid parken. Skulle vädret trilskas kan du stanna i butikens café.


Njut hos oss i januarirusket!

Öppningshelg

För att hålla modet uppe i regn och blåst har vi ett par fina specialerbjudanden för alla som trotsar vädret och kommer till oss på Ängavallen under januari. Annars är allt som vanligt, det vill säga 100 procent ekologiskt och minst lika gott. PREMIÄR FÖR KVÄLLSMENYN DEN 7 JANUARI Efter en paus efter julbordet är […]


Ett gott nytt år börjar i Ängavallens butik

Väl julen är över är det dags att tänka på nyårsmiddagen; en festlig avslutning på det gamla och ett bra avstamp in i det nya. Vi gör vårt bästa för att du ska få en så god stund som möjligt och har därför butiken öppen den 28, 29 och 30 december kl. 12 – 18. […]


Ur Ängavallens logg den 15 november

Katarina Bobacka skrev i Ängavallens Logg. ”Tack alla ni på Ängavallen som gjorde vår,( Katarina Bobacka och Björn Allström) bröllopsfest till ett underbart minne för livet! Vi är så nöjda! Och allt så gott, så gott…… ♥ Men det bästa av allt; att alla djur mår bäst hos Er! ♥ ”


Köp klappen på Ängavallen

Företagsjulklappar

Den perfekta julklappen till såväl nära och kära som arbetskamrater och affärspartners är en låda med 100 procent ekologiska läckerheter från Ängavallen. Du bestämmer själv vad som ska finnas i den eleganta boxen men oavsett vad du väljer kommer klappen att bli en succé. Ska du ge bort boxen som en företagsgåva kan vi hjälpa dig […]


Ängavallens söndagsbrunch

parken, dammen och huset

Söndagsbrunch i restaurangen – lika gott som ekologiskt till och med den 23 oktober På söndagarna kan du äta en minst sagt generös brunch på Ängavallen. Den är uppdukad med gårdsbageriets stenugnsbakade ekologiska surdegsbröd, knäckebröd, ekologisk sill och lax, ekologiska ostar, Ängavallens alla ekologiska kalla korvar, patéer, övriga charkuterier, sallader, pajer, potatis/pastasallad, olika vegetariska rätter, […]


Picknick i parken

Nu är det hög tid för picknick i den underbara parken Från och med den 1 juli till och med den 7 augusti Sommaren är en perfekt tid för avslappnade upplevelser tillsammans med nära och kära. Då är en picknick i det gröna ett perfekt sätt. Det perfekt gröna är vår prunkande 1800-talspark. Beställ din […]


Ängavallens kvällsmeny/Ängavallen’s evening menu

KÖKSMÄSTARENS KVÄLLSMENYER 100% ekologisk inklusive aptitretare, nybakade läckra små bröd på Ängavallens ekologiska mjöl, från vårt gårdsbageri. THE CHEF’S EVENING MENUES 100% organic   Menyerna kan förändras, beroende på tillgång till styckdetaljer och andra råvaror.   3-rättersmenyn The 3 courses menu Nypon och hummer 2008 Falanghina Sannio Castello Ducale Kalabrien – Italien Variation på Ängavallens […]


Vinpris och konsertsucceer

AE11color_hires

Ängavallen har för tredje året i rad fått Wine Spectator’s Award of Excellence! Under åren har vi under åren arbetat målmedvetet med att bygga upp en spännande vinkällare, som kan matcha vårt kök på alla sätt. Hos oss är vinet, liksom maten, naturligtvis 100 procent ekologiskt. Vi är glada och stolta över att ha fått […]


KULTUR

Hans Pålsson2

  Kulturen är ständigt närvarande hos oss på Ängavallen. Just nu och till och med den 10 augusti 2014 handlar det om CARL FREDRIK REUTERSWÄRDS konst. 15/6 – 10/8 2014 CARL FREDRIK REUTERSWÄRDEn utställning med 40 teckningar från böckerna Ecfrasis och Jazz. Utställningen pågår t o m söndagen den 10 augusti 2014. Öppet lördagar, söndagar kl. 12-16ÖPPETTIDER Lördagar, söndagar kl. […]


Ängavallens lunchmeny

Sparrisen skördas

ÄNGAVALLENS LUNCHMENY/LUNCHEON MENU 100% EKOLOGISK/100% ORGANIC inklusive en liten soppa, fräsch sallad, nybakade läckra små bröd på Ängavallens eget ekologiska mjöl, från vårt gårdsbageri.   Örtagårdskökets överraskning Kitchen’s surprise 165 kr Örtagårdskökets vegetariska överraskning Kitchen’s vegetarian surprise 135 kr Sommelierens vin/sommelier’s choice: 98 kr glas, 324 kr/flaska Vår klassiska råbiff på Ängavallens ekologiska HälsoKalv, med […]


100% ekologiska odlingar på vår egen gård

bild på sparris

All odling på Ängavallen är 100 procent ekologisk. Det innebär att vi inte använder konstgödsel, bekämpningsmedel eller andra kemiska tillsatser. Allt får växa som naturen själv vill. Odlingarna består av gamla naturliga sorter, som genom årtuendena har anpassat sig till vårt klimat och vår jordtyp. Resistenta soreter som växer sunt och friskt. Sorterna växer långsammare […]


Planer för stor eller liten fest?

bild på dukat bord

Planerar du en större eller mindre fest? Bröllop? Dop? Födelsedag? Ängavallens Park och Restaurang vid vår Örtagård är idealiska platser för allt från de intima middagrana till de generösa kalasen. Passar inte några av våra standardpaket hjälper vi gärna till med att sätta ihop ett spacialarrangemang. När vädret är vackert kan du låta dina gäster […]


Även det vi köper in är 100% ekologiskt

en låda med julmust

Hur gärna vi än vill så kan vi inte odla och föda upp allt på Ängavallen utan får knyta pålitliga kontakter världen över. I görligaste mån håller vi oss inom 25 mil från Ängavallen när det gäller att komplettera de produkter vi annars själa odlar. Behöver vi leta längre bort än så avstår vi och […]