På Ängavallen är vi som ingen annan

Äntligen ekologisk ost

Vår fantasiska ost

Vi gör våra egna ostar på gårdens  ysteri. 100 procent ekologiskt, naturligtvis, och uteslutande gjord på gårdens egen mjölk. Mjölken kommer från våra rödkullekor – vi har inte på kött- och mjölkkor utan låter alla kor ha den roll som naturen själv har givit dem.
Mjölken är för övrigt inte vår, den är kalvens. Det enda vi tar hand om är den mjölk som rinner till under natten och då inte ens allt av den. Morgonmjölkningen sker i ganska närgången närvaro av kalven och när vi tagit cirka tre fjärdedelar får kalven resten av dygnets mjölk.
Vår mjölk innehåller inte bara omega-3 utan är dessutom rik på fleromättat fett. Dessutom har mjölken bara halva fetthalten medan proteinhalten är 50 procent högre än i annan mjölk.
Av mjölken gör vi röd, vit och gul kittost, vit- och grönmögelost, färskostar och andra sorter. Smör och ostar serverar vi i restaurangen och säljer i butiken. Upplevelser du inte får missa.

”Det är en härlig mjölk, som passar extra bra till ost tack vare den höga proteinhalten. Det vi har nu är bara början. En mycket god början.”